Päivitetyt tiedot kaupungin palveluista koronavirusepidemian aikana

Asiakaspalvelutoimisto Lovinfo palvelee arkisin 9–16, puhelimitse numerossa 019 555 555 tai sähköpostitse lovinfo@loviisa.fi. Asiointi kaupungin yksiköissä tapahtuu pääasiassa puhelimitse tai sähköpostilla. Tapaamista vaativa asiointi tapahtuu ajanvarauksella.

Avustushakemuksia, rakennuslupahakemusasiakirjoja sekä muita asiakirjoja voi tarvittaessa jättää sivistys- ja hyvinvointikeskuksen postilaatikkoon, joka sijaitsee keskuksen takaovella osoitteessa Mariankatu 12 a (sisäpiha). Postilaatikko tyhjennetään päivittäin.

Päiväkodit

Kaupungin avoin päiväkoti Treffis on suljettu toistaiseksi.

Koska poikkeustila varhaiskasvatuksessa päättyi 13.5.2020, myös hoitomaksujen hyvittäminen päättyi. Mikäli tiedossa on kuitenkin pidempää yhtäjaksoista poissaoloa varhaiskasvatuksesta loppukevään ja kesän aikana, on tässä tilanteessa mahdollista poikkeuksellisesti irtisanoa paikka tilapäisesti ja palata varhaiskasvatukseen omaan päiväkotiinsa myöhemmin sovitun aikataulun mukaisesti.

Lue tarkempia tietoja varhaiskasvatuksen tiedotteesta.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Loviisan terveyskeskuksen kiirevastaanotto on 8.6.2020 alkaen auki arkisin kello 8–16. Muina aikoina soita Päivystysapu 116 117 tai hätänumero 112.

Huomaathan, että vastaanotto toimii edelleen ainoastaan ajanvarauksella. Tee sähköinen oirearviointi Klinik-asiointipalvelun kautta, voit myös soittaa Loviisan terveyskeskukseen puh. 019 505 1300. Ajanvaraus päättyy tunti ennen sulkemisaikaa.

Lue tarkempia tietoja perusturvakeskuksen tiedotteesta.

Flunssaa ja muita hengitystieinfektiota sairastavat potilaat ohjataan puhelimitse erilliselle infektiovastaanotolle, ilman edeltävää puhelinsoittoa et voi tulla. Infektiovastaanotolle pääsee yksi kerrallaan sovittuna ajankohtana, sisäänkäynti ambulanssioven kautta. Ambulanssioven edessä pysäköiminen on epidemian aikana poikkeuksellisesti sallittua flunssapotilaille.

Muistathan, että voit tarvittaessa varat myös kiirreettöman ajan lääkärin tai hoitajan vastaanotolle.

Lääkäri/hoitajavastaanotot

Kiireettömiä aikoja lääkärin/hoitajan vastaanotolle on tarjolla, mutta edelleen osittain rajoitetusti. Osa asioista hoidetaan mahdollisuuksien mukaan puhelimitse. Kiireettömän vastaanoton ajanvaraus puh. 019 505 1305. Voit myös asioida sähköisesti ympäri vuorokauden Klinik -asiointipalvelun kautta. Vastaamme kello 15 mennessä lähetettyihin yhteydenottoihin saman arkipäivän aikana. Tämän jälkeen lähetettyihin yhteydenottoihin vastaamme seuraavan arkipäivän aikana.

Koskenkylän ja Lapinjärven terveystalot

Koskenkylän terveystalo toimii 30.3.2020 alkaen riskiryhmään kuuluvan perusturvakeskuksen henkilöstön työtilana. Työskentely tapahtuu ainoastaan puhelimitse, terveystalon tiloissa ei ole asiakasvastaanottoa. Neuvola ja muu kiireetön vastaanottotoiminta hoidetaan Loviisan terveyskeskuksessa.

Lapinjärven terveystalolla sekä lääkärin- että hoitajan vastaanotto toimii 30.3.2020 alkaen ainoastaan ajanvarauksen kautta. Lääkärinvastaanotto terveystalolla on keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin, terveydenhoitajan vastaanotto on maanantaista perjantaihin. Neuvola toimii kuten aiemminkin. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi terveystalon ovi on lukittuna, sisäänpääsyä varten soita puh. 019 505 1560.

Suun terveydenhuolto

Koronavirusepidemian vuoksi emme varaa uusia kiireettömän hoidon aikoja. Kiireellistä hammashoitoa vaativat potilaat hoidetaan edelleen. Jos suussasi on vaivaa, ole yhteydessä meihin puhelimitse. Jos sinulla on ollut hengitystieinfektion oireita tai olet altistunut koronavirukselle viimeisten kahden viikon aikana, mainitse siitä soittaessasi.

Laboratorio ja röngten

Torstaista 19.3.2020 alkaen HUSLAB:in näytteenotto Loviisassa hoidetaan ainoastaan ajanvarauksen kautta, tilaa aika numerosta ajanvaraus puh 09 471 86800 tai HUSLAB ajanvarauksen nettisivulta. Laboratorion vuoronumerojärjestelmä poistuu käytöstä toistaiseksi.

Röntgen toimii ainoastaan ajanvarauksella. Huom! Käynti laboratorioon ja röntgeniin sisäpihan kautta, ulko-ovesta C1.

Ryhmätoiminta

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen ryhmätoiminta on peruttu ja osallistujille pyritään ilmoittamaan asiasta henkilökohtaisesti.

Vierailut asumispalveluyksiköissä

Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä kielletään valtioneuvoston linjauksen mukaisesti. Ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa kielletään pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset sekä saattohoidossa olevien läheiset.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Koulut siirtyivät lähiopetukseen 14.5, näin ollen myös koulu- ja opiskeluterveydenhuolto toimii normaalisti. Voit olla yhteydessä kouluterveydenhoitajaan eri terveysasioissa, mutta mikäli asiasi koskee mahdollista koronatartuntaa ole yhteydessä terveyskeskukseen puh 019 5051300

Loviisan kaupungin koulukuraattori- ja koulupsykologipalvelut toimivat sekä etänä että kouluissa

Koulukuraattorit ja koulupsykologit työskentelevät sekä etänä että paikan päällä kouluissa. Heihin voi myös ottaa yhteyttä kaikkina arkipäivinä kello 9–14.30 puhelimitse, Wilma-viestillä tai sähköpostilla (etunimi.sukunimi@edu.loviisa.fi).

Henkilötietoja tai muita salassa pidettäviä tietoja ei pidä lähettää sähköpostin kautta. Mahdollisen henkilökohtaisen tapaamisen tarve arvioidaan tapauskohtaisesti.

Kunnalliset eläinlääkäripalvelut:

Kunnallisten eläinlääkäripalveluiden toiminnasta voit lukea eläinlääkäripalveluiden tiedotteesta.

Yli 70-vuotiaille tarjolla käytännön apua

Hallituksen linjauksen mukaisesti yli 70-vuotiaiden on nyt syytä pysytellä kotona. Tarvitsetko apua käytännön asioissa epidemian aikana, esimerkiksi kauppa-asioissa? Ota yhteyttä senioreiden palveluneuvontaan, SENNI arkisin kello 8-16 numerossa 040 575 3147, voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen senni.helppi@loviisa.fi

Neuvolapalvelut toimivat normaalisti

Perhekeskuksen neuvolapalvelut (äitiysneuvola, lastenneuvola ja ehkäisyneuvola) toimivat normaalisti. Huom! Lapsella voi olla ainoastaan yksi saattaja. Äitiysneuvolan puolella isät voivat tulla mukaan vain isyyden tunnustamisen sisältävälle neuvolakäynnille.Huom! Älä tule vastaanotolle, mikäli sinulla on flunssaoireita! Ehkäisyneuvolan walk-in palvelu keskiviikkoisin ei ole toiminnassa.

Sosiaalipalvelut

Lakisääteinen sosiaalipalvelu toimii tavalliseen tapaan, asiointi tapahtuu mahdollisuuksien mukaan pääosin puhelimitse tai sähköisesti, käynnistä tulee aina sopia erikseen. Lastensuojelu ja vammaispalvelut toimivat normaalisti. Kaikki ryhmätoiminta on peruttu. Ota yhteyttä palveluneuvontaan!

Työikäisten sosiaalipalvelut:
palveluneuvonta SISU palvelee arkisin kello 8–16 numerossa 040 667 1798, voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen sisu.helppi@loviisa.fi

Lasten ja nuorten sosiaalipalvelut:
Palveluneuvonta HELMI palvelee arkisin kello 8–16 numerossa 040 640 3381, voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen helmi.helppi@loviisa.fi

Kulttuuri-, liikunta- ja vapaa-aikapalvelut

Loviisan kaupungin museo, kirjastot, ja kaupungin kulttuuri- ja harrastustilat, urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat avataan 1.6.2020 alkaen asteittain. Nuorten työpaja ja Seinätön paja toimivat rajoitusten puitteissa. Kuntouttava työtoiminta on edelleen suljettuna. Julkiset kokoontumiset on rajoitettu 50 henkilöön.

Paviljongin, Fageråsin, Valkon ja Ruukin kuntosalit avaavat ovensa 1.6.2020 kello 12. Liikuntahallin ja Agricolahallin kuntosalit ovat tavanomaisesti suljettu kesäkauden ajan. Tämän hetkisten tietojen mukaan Liikuntahallin ja Agricolahallin kuntosalit avataan 10.8. Salivuorot eivät jatku 1.6. alkaen. Kesäkäytöstä on sovittava erikseen. Esplanadin yleisöuintivuorot on edelleen peruttu.

Keskustan uimaranta Plagenin suihku- ja wc-tilat avataan 1.6.2020. Tilat ovat avoinna päivittäin kello 6–20.

Liikuntatoimi suosittelee käyttämään kaupungin monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia. Muista pitää tarpeeksi etäisyyttä myös muihin ulkona liikkuviin.

Yleiset kirjastot avaavat ovensa 1.6.2020, jolloin aineiston lainaaminen suoraan hyllyistä on mahdollista. Loviisan pääkirjasto on avoinna maanantaista torstaihin kello 11–18 ja perjantaisin kello 10–16, viikonloppuisin suljettu.

Liljendalin omatoimikirjasto otetaan käyttöön 1.6.2020 lähtien rajoitetusti niin, että henkilökunta on paikalla. Omatoimikirjaston aukioloajat ovat ma ja pe 9–12 (asiakaspalvelu 12–16), ti 8.30–15.30 (asiakaspalvelu 9–15) ja ke 12–16 (asiakaspalvelu 16–19).

Kirjastoauto liikennöi normaalisti.