Kesälinjalla Loviisan keskustaan tai Ruukkiin

Asiointi Loviisan kylistä keskustaan tai vaikkapa Ruukkiin helpottuu juhannusviikolla, kun Kesälinja aloittaa liikennöinnin.

Kesälinjoja on oikeastaan kaksi: läntinen linja, joka ajaa Kabbölen ja keskustan väliä keskiviikkoisin sekä itäinen linja, joka liikennöi Paavalinkylän, Ruukin ja keskustan alueilla perjantaisin.

Tarkat aikataulut:

Kesälinja itäinen reitti ja aikataulu PDF

Kesälinja läntinen reitti ja aikataulu PDF

Tarkoista pysäkeistä voi kysellä suoraan kuljettajalta, puh. 0400 314 641 tai 0400 207 395.

Juhannusaattona linja ei liikennöi.

Liput maksavat saman verran kuin tavallisessa linjaliikenteessä ja matkan voi ostaa joko Matkahuollon lippupalvelusta tai suoraan kuljettajalta, sujuvimmin käteisellä.

Idean taustalla ovat bussiyrittäjät Mats ja Lars Eriksson, jotka talvisaikaan ajavat etenkin koulukyytejä. Koulukyytien jäädessä pois myös kyläläisten mahdollisuudet kulkea julkisilla liikennevälineillä vähenevät.

– Tämä ei ole pelkästään markkinarako, vaan haluamme myös auttaa osaltamme kylien asukkaita, kertoo liikennöitsijä Lars Eriksson.

Loviisan kaupunki osallistuu Kesälinjan kustannuksiin

– Kesälinja täydentää palvelulinjoja ja on tärkeä palvelu Loviisalle kylien kaupunkina, kehittämisjohtaja Sten Frondén selittää kaupungin osallistumista kokeiluun.

Ja kokeilu Kesälinja onkin Erikssonin veljeksille, joille linjaliikenteen ajaminen on uusi asia. Siksi heidät löytää usein henkilökohtaisesti 24-paikkaisen midibussin ratista.

– Haluamme kerätä kokemuksia ja palautetta suoraan asiakkailta sekä kokeilla reittien ja aikataulujen toimivuutta, sanoo Mats Eriksson.

Kesälinjaa liikennöidään 24-paikkaisella midibussilla.

Sekä liikennöitsijää että Loviisan kaupunkia kiinnostaa asiakaspalaute. Sen pohjalta kaupunki voi kehittää kesäliikennettä tulevina vuosina.

Palvelu joustaa ja kehittyy

Reittiä voidaan muuttaa jo tänä vuonna, jos sille on palautteen perusteella tarvetta. Jo nyt linja on joustava, esimerkiksi Liljendalissa bussi ajaa tilauksesta Sävträskin, Rumpilan ja Hopomin kautta. Tilaa kuljetus viimeistään edellisenä päivänä kello 16 mennessä suoraan kuljettajalta, puh. 0400 314 641. Päivän päätteeksi bussi ajaa tallilleen Koskenkylään, jonne pääsevät tarvittaessa myös asiakkaat.

Kesälinjan ensimmäinen vuoro ajetaan 21.6. ja viimeinen ennen koulujen alkua elokuussa.

Lisätietoja: kehittämisjohtaja Sten Frondén, puh. 040 559 55 25