Korkean koronavirusriskin yleisötilaisuuksia rajoitetaan 25.11.2021 lähtien

koronavirus coronavirus

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt uusista rajoituksista Uudellamaalla. Rajoitukset ovat voimassa 25.11.–24.12.2021, ja ne kohdistuvat korkean riskin yleisötilaisuuksiin eli yli 20 henkilön seisomakatsomoihin ja yhteislaulutilaisuuksiin. Rajoitusten vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin.

Seisomakatsomot sisätiloissa

Päätöksellä rajoitetaan sisätiloissa seisomakatsomojen henkilömäärää niin, että tilaisuudessa voi olla enintään 20 henkilöä, joilla ei ole istumapaikkaa. Istumapaikallisten katsomojen osallistujamäärää ei rajoiteta. Rajoitus ei koske yleisötilaisuuksia, joissa on koko yleisölle istumapaikat. Katsomolla tarkoitetaan tilaa, josta yleisö voi seurata esitystä, ottelua tai vastaavaa tapahtumaa. Siten päätös ei kohdistu esimerkiksi messutoimintaan. Päätös kohdistuu vain tilaisuuden yleisöön, ei henkilökuntaan, esiintyjiin tai esimerkiksi urheiluotteluiden pelaajiin.

Yhteislaulutilaisuudet

Päätöksellä rajoitetaan lisäksi sisätiloissa järjestettäviä yhteislaulutilaisuuksia, jotka ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan koronaviruksen leviämisen kannalta korkeariskisiä tapahtumia. Jos yhteislaulutilaisuuteen osallistuu yli 20 henkilöä, tilaan saa ottaa enintään puolet muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä.Yhteislaulutilaisuudella tarkoitetaan tilaisuutta, jonka pääasiallista sisältöä on yhteislaulu. Päätös koskee myös yhteislaulutilaisuuksia, joissa on istumapaikat.

Rokotekattavuus ja suositukset

Rokotekattavuus on Loviisassa jo melko hyvä vanhemmissa ikäluokissa, joissa päästään yli 80 prosentin rokotekattavuuteen toisen annoksen kohdalla, mutta alle 40-vuotiaiden keskuudessa ei tähän tavoitteeseen olla vielä päästy. Nuorilla vain 16–19-vuotiailla 80 prosentin kattavuus ensimmäisen annoksen kohdalla on nyt täyttymässä, mutta muissa nuorissa ikäryhmissä ollaan tästä selvästi jäljessä. Loviisan perusturvakeskus kannustaakin kaikkia rokottamattomia hakemaan koronavirusrokotteen, samoin influenssarokotteen hakemista suositellaan vahvasti. Myös maskien käyttämistä ruuhkaisissa pakoissa suositellaan ja on syytä noudattaa edelleen muitakin hygieniasuosituksia, kuten käsihygieniaa sekä sairaana julkisilla paikoilla liikkumisen välttämistä.

Koronarokotukset ilman ajanvarausta 15.–16.12.2021

Koronarokotuksia ilman ajanvarausta järjestetään nyt myös keskiviikkona 15.12. klo 8.30–17.45 ja torstaina 16.12. klo 8.30–15.45 Loviisan linja-autoasemalla.

Lisätietoja:

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös 18.11.2021
perusturvajohtaja Carita Schröder, puh. 040 570 2807
johtava lääkäri Marika Ylärakkola, puh. 040 665 1825