Koronavirustilanne Loviisassa toistaiseksi rauhallinen – Valkon koulussa todetusta tartunnasta ei jatkotartuntoja

Valkon koulussa elokuussa todettu koronavirustartunta ei ole tuottanut jatkotartuntoja. Altistuneiden karanteeni päättyi tällä viikolla.

Koronavirustilanne on Loviisassa pysynyt suhteellisen rauhallisena, toteaa johtava lääkäri Marika Ylärakkola.

Tartuntatapausten kokonaismäärä on Loviisassa tällä hetkellä 21, vaikka THL:n päivittäin julkistamat tilastot osoittavat tartuntojen määräksi Loviisan kohdalla 19.

-Tämä tilastovirhe ei johdu millään tavalla meistä, Ylärakkola huomauttaa ja kertoo yrittäneensä selvittää mistä itsepintainen tilastovirhe johtuu.

-Koronavastauksia on kolmenlaisia: negatiivinen, positiivinen ja heikko positiivinen, ja tuo heikko positiivinen, joka siis lasketaan positiiviseksi, ei jostain syystä ole Loviisan kohdalla noussut THL tilastoon, syystä jota en tiedä, Ylärakkola sanoo.

Huolimatta seudun rauhallisesta tartuntatilanteesta Marika Ylärakkola muistuttaa kuntalaisia huolehtimaan hyvän käsihygienian lisäksi turvaväleistä sekä noudattamaan THL:n suosituksia kasvomaskien käytöstä.

Lue lisää THL:n suosituksista:  https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Loviisan kaupunki on jakanut maskeja vähävaraisille Loviisan kaupungin ja Lapinjärven asukkaille maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9–10. Jakelupiste Loviisassa on perusturvakeskus, Öhmaninkatu 4, Loviisa, aikuissosiaalityö, sisäänkäynti pihan puolelta, ovi C2 ja Lapinjärvellä terveystalo, Lapinjärventie 25, Lapinjärvi.

Tähän mennessä kertakäyttöisiä ja kankaisia maskeja on jaettu noin 1 900 kappaletta. Kaikkiaan maskeja on tähän mennessä hakenut noin 220 henkilöä.

Ajan drive in –näytteenottoon voi pian varata itse koronabotin kautta

Loviisalaisten ja lapinjärveläisten on viikosta 37 alkaen mahdollista varata itse aika Loviisan drive in -koronanäytteenottoon. Itsepalvelun tarkoitus on helpottaa ajanvarauksen puhelinruuhkaa. Palvelu tulee käyttöön koko HUSin alueella Helsinkiä lukuun ottamatta. Sähköinen ajanvaraus Klinik-asiointipalvelun kautta toimii normaalisti.

Tarkempia tietoja koronabotin käyttöönotosta kerrotaan viikolla 37.

Tiedotetta päivitetty koronabotin osalta 3.9.2020 klo 10.50.