Laaja maskisuositus jatkuu Loviisassa

Uudellamaalla, ja siten myös Loviisassa, on 13.2.2022 saakka jatkuva laaja kasvomaskisuositus rokotussuojan tasosta riippumatta kaikille 12 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös Loviisan oppilaitoksissa kolmannesta luokasta ylöspäin.

Yksityisten toimijoiden suositellaan edellyttävän maskin käyttöä omalta henkilökunnaltaan sekä asiakkailta esimerkiksi yleisötilaisuuksissa, kaupoissa, julkisissa liikennevälineissä ja muissa asiakastiloissa.

Suosittelemme, että lasten ja nuorten harrastustoiminnassa ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Maskisuositus on voimassa muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana ja mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle.

Suosittelemme myös, että käytät kasvomaskia aina asioidessasi perusturvakeskuksen tiloissa. Muistathan ottaa oman kasvomaskin mukaan!

Maskien hankinta ja käyttö

  • Opiskelijoiden ja nuorisotyön asiakkaiden kasvomaskien hankinnasta vastaavat opiskelijat ja perheet.
  • Perusopetuksen oppilaiden kasvomaskien hankinnasta huolehtii koulu.
  • Henkilökunnan maskien hankinnasta vastaa työnantaja.

Kasvomaskien jakelu vähävaraisille

Kasvomaskeja jaetaan Loviisan kaupungin ja Lapinjärven kunnan vähävaraisille asukkaille. Jakelutilanteessa ei kysytä henkilötietoja tai varallisuutta, käyntiä ei myöskään rekisteröidä asiakastietojärjestelmiin.

Kasvomaskeja jaetaan seuraavasti:

  • Loviisan perusturvakeskuksessa (Öhmaninkatu 4, Loviisa) – maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 9–10. Jakelu tapahtuu aikuissosiaalityön tiloissa, sisäänkäynti pihan puolelta, ovi C2. Lisäksi kasvomaskeja jaetaan Loviisassa aikuissosiaalityön asiakkaille tavanomaisen käynnin yhteydessä.
  • Lapinjärven terveystalolla (Lapinjärventie 27, Lapinjärvi) – keskiviikkoisin kello 9–10.

Lisätietoja suosituksista ja rajoituksista verkkosivustoltamme.