Loviisan ja Lapinjärven asukkaiden koronavirusrokotukset: 18–64-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset alkavat viikolla 16 

Loviisan kaupunki aloittaa 18–64-vuotiaiden riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien asukkaiden rokotukset viikolla 16. Rokotus tapahtuu Modernan rokotteella. Tarkemmasta päivästä ja ajanvarauksesta tiedotetaan erikseen. 

Loviisan ja Lapinjärven kuntien alueella yli 70-vuotiaiden osuus väestöstä on suuri. Rokotuksia on priorisoitu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaan ikäihmisiin painottuen sen jälkeen, kun kansalaisrokotuksiin sai siirtyä terveydenhuollon henkilöstön rokottamisen rinnalla.

– Olemme edelleen purkaneet ajanvarauspuhelimeen kertynyttä jonoa ja pyrkineet antamaan jonossa oleville yli 70-vuotiaille aikoja Moderna-rokotukseen vielä ensi viikolle. Modernan saatavuudella on ollut myös selvä vaikutus aikatauluun, kertoo Loviisan kaupungin johtava lääkäri Marika Ylärakkola.

Tarkempaa tietoa rokotusjärjestyksestä löydät THL:n verkkosivustolta otsikon Rokotusjärjestys ja COVID-19-taudin riskiryhmät.

Tarkempaa tietoa rokotuksista Loviisassa ja Lapinjärvellä löydät Loviisan kaupungin verkkosivustolta.