Loviisan kasvomaski- ja etätyösuositukset päivittyneet 29.11.2021

koronavirus coronavirus

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä antoi 25.11.2021 kasvomaskisuosituksen kaikille yli 12 vuotta täyttäneille rokotussuojasta riippumatta. Lisäksi alueelle annettiin etätyösuositus. Loviisan kaupungin johtoryhmä päätti 29.11.2021 antaa vastaavat suositukset myös Loviisaan. Suositukset ovat voimassa 16.1.2022 asti.

Etätyösuositus

Loviisan kaupunki suosittelee, että työpaikoilla tehdään etätyötä sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa kasvomaskin käyttöön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Lähitapaamisten tarpeellisuutta on syytä arvioida huolellisesti ja työpaikoilla ruokailuja sekä kahvitaukoja olisi hyvä porrastaa. Suositus on voimassa 16.1.2022 asti.

Kasvomaskin käyttö

Uudellamaalla on astunut voimaan 16.1.2022 saakka jatkuva laaja kasvomaskisuositus rokotussuojan tasosta riippumatta kaikille 12 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta ylöspäin 1.12.2021 lähtien.

Yksityisten toimijoiden suositellaan edellyttävän maskin käyttöä omalta henkilökunnaltaan sekä asiakkailta esimerkiksi yleisötilaisuuksissa, kaupoissa, julkisissa liikennevälineissä ja muissa asiakastiloissa.

Yleisötilaisuudet

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä rajoitetaan sisätiloissa järjestettäviä korkean riskin yleisötilaisuuksia Uudellamaalla eli tilaisuuksia, joissa on yleisöä seisomakatsomoissa, ja yhteislaulutilaisuuksia. Rajoitukset ovat voimassa 25.11.-24.12.2021. Niiden vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin. Lue lisää rajoituksista täältä.

Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä nykyiset yleisötilaisuuksien rajoitukset nähtiin osittain riittämättöminä. Mahdollisista lisärajoitusten valmistelusta vastaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Lisätiedot

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmän tiedote 25.11.2021 https://www.hus.fi/ajankohtaista/laaja-maskisuositus-ja-etatyosuositus-koko-uudellemaalle
Ajankohtaiset suositukset ja rajoitukset Loviisan kaupungin verkkosivustolla: loviisa.fi/koronavirus
perusturvajohtaja Carita Schröder, puh. 040 570 2807
johtava lääkäri Marika Ylärakkola, puh. 040 665 1825