Loviisan kaupungin uudet suositukset ja rajoitukset koronavirusepidemian hillitsemiseksi 28.11.2020 alkaen

covid-19

Epidemian hallitsemattoman leviämisen uhka on ilmeinen Uudellamaalla. Tämän takia HUS on julistanut koko alueen olevan leviämisvaiheessa ja tehnyt ehdotuksia suosituksista ja rajoituksista, joista kunnan tulisi päättää huomioiden paikallinen tautitilanne. Sosiaali- ja terveysministeriö ja aluehallintovirasto ovat myös antaneet ohjeita ja suosituksia kunnille koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi.

Loviisan kaupungin pandemiaohjausryhmä on antanut seuraavat suositukset ja rajoitukset:

Yleisötilaisuudet

Aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet 30.11.–18.12.2020. Aivan välttämättömiä, enintään 10 henkilön tilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n syksyllä antamaa ohjetta. Välttämättömillä tilaisuuksilla tarkoitetaan esimerkiksi yrityksien ja yhdistyksien lakisääteiset  ja sääntömääräiset kokoukset.

Yksityistilaisuudet

Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi 28.11.–18.12.2020. Yksityisellä kokoontumisella tarkoitetaan myös perhetapahtumia.

Ryhmäharrastustoiminta

Loviisan kaupungin hallinnoimissa tiloissa aikuisten (18 vuotta täyttäneet) ryhmäharrastustoiminta keskeytetään 28.11.–18.12.2020. Loviisan kaupunki suosittelee myös muille aikuisten ryhmäharrastustoimintaa järjestäville tahoille, että ryhmäharrastustoimintaa ei järjestetä. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa voidaan toteuttaa etämuotoisena.

Julkisten tilojen käyttö

Loviisan kaupunki ei tässä vaiheessa sulje julkisia tiloja, mutta kehottaa kuntalaisia välttämään sellaisia yleisölle avoimia tiloja, joissa syntyy tartuntariskiä lisääviä lähikontakteja. Näitä ovat esimerkiksi kuntosalit ja muut liikuntaan käytettävät tilat, kuten jää- ja uimahallit. Jäähallissa järjestettävät yleisöluisteluvuorot on peruttu 18.12. saakka.

Kasvosuojainten käyttö

Loviisan kaupunki suosittelee alakoulujen ja kouluissa toimivien esikoulujen henkilökunnalle kasvomaskin käyttöä. Lukion ja yläkoulun henkilökunnan kasvomaskisuositus jatkuu edelleen.

Lisäksi Loviisan kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä edelleen lukion ja uutena myös yläkoulujen oppilaille. Koulu huolehtii yläkoulun oppilaiden kasvomaskien hankkimisesta.

Työnantajat ja työntekijät

Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee työnantajia ja työntekijöitä noudattamaan etätyösuositusta 18.12.2020 saakka kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Työnantaja arvioi, onko kyseessä sellainen työ, jota voi tehdä etänä.

Mikäli etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa työntekijöitä käyttämään kaikissa työtiloissa kasvosuojaimia, vaikka turvavälienkin pitäminen olisi mahdollista. Työpaikoilla ruokailuja ja kahvitaukoja tulee porrastaa.

Loviisan kaupungin Ajankohtaista koronaviruksesta -verkkosivu