Loviisan päivän markkinat tiistaina 22.8.2017 Loviisan torilla

Loviisan päivän markkinat järjestetään Loviisan torilla tiistaina 22.8. kello 7–18.

Myyntipaikkoja Loviisan päivän markkinoille myydään kello 6.30 alkaen Forumin toisessa kerroksessa (Brandensteininkatu 13). Paikat myydään tulojärjestyksessä.

Markkinajärjestelyt sulkevat torialueen lisäksi torin viereiset kolme katua Mannerheiminkadun, Kuningattarenkadun ja Brandensteininkadun sekä torin pysäköintialueet. Pitkäaikainen pysäköinti torin pysäköintialueella on markkinoiden takia kielletty maanantaista 21.8. kello 18 alkaen, joten autoja ei voi jättää yöksi pysäköintiruutuihin.

Kadut suljetaan jo varhain markkinapäivän aamuna noin kello 4. Helsingin suunnasta tultaessa kiertotie kääntyy kirkon kohdalta vasemmalle Chiewitzinkadulle ja idästä tultaessa käännytään oikealle Degerbynkadulle. Korvaavat linja-autopysäkit ovat Chiewitzinkadulla Kelan kohdalla. Kadut avataan liikenteelle markkinoiden päättymisen jälkeen noin kello 19.

Markkinabussilla Loviisan päivän markkinoille myös Ruotsinpyhtään Söderbystä

Markkinamyyjät ja Loviisan kaupunki järjestävät markkinakuljetuksia Loviisan torille kuutta reittiä. Loviisan päivän markkinoille järjestetään linja-autokuljetus myös Ruotsinpyhtään Söderbystä.

  • Ruotsinkylästä bussi lähtee Lassilan baarin kohdalta kello 9.15 ja kiertää Strömforsin ruukin kautta.
  • Lapinjärven Teboililta lähtee markkinabussi kello 9.15 ja ajaa vanhan linja-autoaseman kautta. Bussi kiertää Heikinkylän, Lapinkylän ja Skinnarbyn sekä noin kello 9.45 Hardomin kautta markkinoille.
  • Sarvisalon infotaulun luota lähtee linja-auto kello 9.30 ja kiertää Rösundin, Horslökin ja Bredvikin kautta Isnäsiin. Lähtöaika Isnäsin baarilta on kello 10.10 ja Vanhankylän 170-tien risteyksestä kello 10.30.
  • Markkinavuoro Valkosta lähtee 10.15.
  • Liljendalin bussi lähtee Sävträskistä Krapulbackenin tienhaarasta kello 10.35 ja Liljendalin kirkon luota kello 10.40. Auto ajaa Rumpilan ja kello 11.05 Neste Oil Koskenkylän kautta sekä kello 11.15 Pernajan kirkonkylän kautta Loviisan keskustaan.
  • Ruotsinpyhtään Söderbystä lähtee bussi kello 11.30 ja kiertää Tallbackan kautta keskustaan.

Linja-autot saapuvat ja lähtevät Aleksanterinkadun turistipysäkiltä. Kaikissa busseissa on tunnus Loviisan tori. Kyytiin voi nousta matkan varrella olevilta bussipysäkeiltä. Paluuvuorot Ruotsinkylään ja Lapinjärvelle lähtevät kello 13, Sarvisaloon, Pernajaan/Liljendaliin ja Valkoon kello 14.30 sekä Söderbyhyn kello 15.

Muut vuoden 2017 markkinat järjestetään 7.10. ja 9.12.

Lisätietoja: torivalvoja Teija Aalto, puh. 044 565 1188, www.loviisa.fi/tori