Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma avaa loviisalaiskotien ovet 24.–25.8.2019

Loviisan Wanhat Talot, valtakunnalliset perinne- ja korjausrakentamisen päivät, avaa yli sata vuotta vanhojen loviisalaisten puutalokotien ovet ja puutarhat kävijöille Loviisan keskustassa ja etäkohteissa Strömforsin ruukissa, Pernajan kirkonkylässä, Vanhassakylässä ja Isnäsissä. Tapahtuma on avoinna lauantaina ja sunnuntaina 24.–25.8. kello 10–17.

Mukana tapahtumassa on noin neljäkymmentä talokohdetta. Niiden joukossa on myös Everstin linna, jota kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom parhaillaan kunnostaa.

Tapahtumaan sisältyy runsaasti oheisohjelmaa: seminaari ja perinne- ja korjausrakentamisen klinikka, Herkkujen puisto, antiikkimarkkinat, keräily- ja antiikkimessut, käsityömarkkinat, Laivasillan markkinat, kirpputoreja ja opastuskierroksia.

Lovinfo antaa tietoa Loviisan tonteista, asumisesta ja kaupungin palveluista lauantaina ja sunnuntaina kello 9–18, Mariankatu 12 A. Päivystävään loviisalaiseen voit tutustua Suolatorin sinisen uimakopin luona kello 10–17. Päivystäjä vastaa kysymyksiisi elämästä Loviisassa. Loviisan kaupunki tarjoaa myös ilmaisen opastetun kiertoajelun, joka lähtee lauantaina ja sunnuntaina kello 11 Aleksanterinkadun turistipysäkiltä.

Talokohteisiin pääset 18 euron hintaisella tapahtumarannekkeella. Ranneke on voimassa koko viikonlopun.

Talokohteiden esittelyt, oheistapahtumien ohjelman ja muita lisätietoja löydät tapahtuman omilta verkkosivuilta www.loviisanwanhattalot.fi. Lisätietoja Loviisasta on myös osoitteessa www.visitloviisa.fi.

Kaupungin tarjoamaa ohjelmaa lauantaina ja sunnuntaina 24.–25.8.2019

Lovinfo. Kysy tonteista, asumisesta ja kaupungin palveluista. Osallistu samalla kivaan kilpailuun. Avoinna klo 9–18, Mariankatu 12 A.

Päivystävä loviisalainen. Suolatorin uimakopilla voit keskustella päivystävän loviisalaisen kanssa elämästä Loviisassa, la–su klo 10–17, Suolatori. Kokeile myös taitojasi Fortunan pelaamisessa tai osallistu kilpailuun. Uimakopilla tapaat myös Hyvän elämän äänitorvia.

Sidu goes sauna. Miltä Loviisa kuulostaa? Laita kuulokkeet korville ja anna Sidu-ääniteoksen kuljettaa sinut halki Loviisan. Ääniteoksen äärelle voit rauhoittua Pitkänpöydäntalon saunassa, Mariankatu 7.

Loviisa-kiertoajelut. Opastetulla bussikierroksella kuulet kaupungin historiasta ja nykypäivästä. Lähdöt la–su klo 11 Aleksanterinkadun turistipysäkiltä. Kesto n. 1 h, ilmainen, max. 50 hlöä/kierros.

Loviisan tori avoinna lauantaina klo 7–17 ja sunnuntaina klo 10–17.

Missä katu kerran kulki. Loviisan kaupungin museon pop up-näyttely Schillmarkin puistossa kertoo Loviisan historiallisista kartoista ja kaupunkikehityksestä.

Loviisan kaupunginmuseo, Komendantintalo: Kartanon maailma – kahden naisen elämäntyö. Näyttely Kullan kartanosta. Avoinna 24.–25.8. kello 10–17, ilmainen sisäänpääsy, Puistokatu 2.

Loviisan pääkirjasto avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10–15, Kuningattarenkatu 3.

Almintalo: TransFolk Exhibition. Avoinna ti–su klo 12–17, ilmainen sisäänpääsy, Brandensteininkatu 3.

Hyppää museobussin kyytiin. Museobussi ajaa klo 10–17. Kyytiin ja kyydistä pois missä tahansa reitin varrella: ravirata–Kuningattarenkatu–Itäinen Tullikatu–Kuhlefeltinkatu–Mannerheiminkatu–Brandensteininkatu–Mariankatu–Pitkäkuja–Rantatie–Antinkyläntie–Läntinen Harjutie–Ratakatu–Oltermanninkatu–Kuningattarenkatu–ravirata. Ilmainen.

Taontanäytös Strömforsin ruukin Pajamuseon yläpajassa klo 12–14, Ruukintie 10, 07970 Ruotsinpyhtää.

Svartholman merilinnoitus. Vuorovene kuljettaa matkustajia saareen 24.–25.8. kello 10, 11, 14 ja 15.30 Loviisan Laivasillalta. Opastetut kävelykierrokset järjestetään la–su kello 12 suomeksi ja kello 16 ruotsiksi. Linnoituksen historiasta kertova näyttely on auki la–su kello 10–17. Kesäravintola Bistro Svartholm palvelee myös.