Luento Almintalossa lauantaina – aiheena Ulla Bjernen kirjallinen tuotanto

Villa Biaudet ja Villa Nordström -näyttely on viimeinen osa Loviisan kaupungin näyttelysarjassa Loviisa, pieni kaupunki – kulttuurin suurkaupunki. Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös esitelmiä. Ensimmäinen luennoitsija on ruotsalainen taiteilija Lars Fuhre.

Fuhre on vuosien ajan tutkinut Ulla Bjernen kirjallista tuotantoa selvittääkseen, mistä vaikutteet tulivat kirjoihin ja Villa Biaudet’n taidekokoelmiin. Fuhre on kaukaista sukua Bjernen kanssa. Fuhre pitää esitelmän Almintalossa (Brandensteininkatu 3) 16.2.2019 kello 14. Esitelmän jälkeen on varattu aikaa keskusteluun. Tilaisuus kestää runsaan tunnin. Näyttelyn viimeinen päivä on 27.4.2019.

Näin Fuhre kirjoittaa Ulla Bjernestä näyttelyn luettelossa:

“Värikäs persoona: Jos 1910-, 1920- ja 1930-lukujen modernismista Ruotsissa ja Suomessa olisi tehty elokuva, Ulla Bjerne olisi voinut esittää siinä merkittävää avustajanroolia. Hänen värikäs persoonansa olisi mukana monissa kohtauksissa. Hän vaikuttaa tunteneen kaikki taiteen ja kirjallisuuden tärkeimmät henkilöt, erityisesti avantgardistisista piireistä: taidemaalareita ja kirjailijoita, joista meidän aikanamme on useimmiten tullut kansan rakastamia.”

Tervetuloa! Vapaa pääsy.

Näyttelyssä on monta muotokuvaa Ulla Bjernestä ja suuri osa hänen kirjallista tuotantoa. Valokuva: Mimosa Elo