Marevanin käyttöön liittyvät laboratoriokokeet otetaan Loviisassa myös hoitajalakon aikana – virallisen koronavirustestin voi tehdä Porvoossa

terveyskeskus hälsovårdscentral

HUS-laboratorion lakon takia kiireettömät verinäytteen otot ovat siirtyneet lakon jälkeiseen aikaan myös Loviisassa. Mikäli sinun Marevan-verenohennuslääkkeen annostustasi on muutettu edellisen näytteenottokerran jälkeen ja mikäli sinulle oli tilattu tälle tai ensi viikolle Marevanin lääkeannospitoisuutta mittaava INR-koe, voi kyseisen verikokeen ottaa myös Loviisan terveyskeskuksessa.

Mikäli sinulla on joku muu kiireellinen laboratoriokoe suunniteltuna lakon ajaksi, etkä ole varma, voiko sen ottamista siirtää lakon yli, olethan yhteydessä Loviisan terveyskeskukseen. Ota yhteyttä mieluiten suoraan omahoitajaasi ensi sijassa Klinik-asiointipalvelun kautta. Voit myös soittaa omahoitajalle suoraan puhelinaikana. Kuitenkin on edelleen hyvä muistaa, että ennalta suunnitellut määräaikaiskontrolleihin liittyvät laboratoriokokeet voivat siirtyä lakon yli.

Loviisan koronanäytteenotto suljettu lakon ajan

Myös Loviisan koronanäytteenottopiste on suljettu lakon ajan. Mikäli tarvitset virallisen PCR-testin, on Itä-Uudellamaalla auki 9Livesin näytteenottopiste Porvoossa. Näytteenottoon voi varata ajan itsepalveluajanvarauksen kautta https://koronabotti.hus.fi/, ei 9Livesin omien sivujen kautta.

Katso täältä, milloin tarvitset laboratoriovarmistetun koronavirustestin.