Opetustoimi ja varhaiskasvatus tiedottaa 2.3.2020 – Koronaviruksen leviämiseen varautuminen

Käsienpesu Handtvättning

Koronaviruksen leviämiseen varautuminen on ajankohtaista opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa. Tämä voi herättää kysymyksiä myös kouluissa ja päiväkodeissa. Varhaiskasvatus ja opetus ei ohjeista terveydenhuoltoon liittyviä asioita vaan ohjauksesta vastaavat terveysviranomaiset.

Tutustu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) toimintaohjeisiin ja seuraa niitä. Myös paikallisilta terveysviranomaisilta voi pyytää ohjeita yksittäisissä tapauksissa toimimiseen.

Osana varautumista pohdittava eri toimintamuotoja

Sairastumisten vuoksi normaalia koulutyötä, toimintaa varhaiskasvatuksessa voi joutua järjestämään toisin ja mahdollisesti pidemmän aikaa. Esim. seuraavissa tilanteissa toimintatapoihin saattaa tulla muutoksia:

  • Oppilaita/lapsia tai opettajia on poissa suuri määrä.
  • Oppilas/lapsi tai henkilökunnan jäsen sairastuu kesken koulupäivän.
  • Opetusta on järjestettävä oppilaalle, joka on karanteenissa tai eristyksissä.

Käytännössä kysymykseen voivat tulla esimerkiksi muutokset opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestämispaikkoihin ja -tapoihin, aukioloaikoihin, opetusryhmien yhdistäminen ja niin edelleen.

THL päivittää tilannekuvaa ja ohjeita verkkosivuillaan. Usein kysytyissä kysymyksissä vastataan muun muassa siihen, voiko oppilas/lapsi palata päiväkotiin tai kouluun matkan jälkeen. Sivuilta löytyy myös käytännön ohjeita koronavirukselta suojautumiseen.

THL – ajankohtaista koronviruksesta COVID-19 https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

THL – usein kysytyt kysymykset https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19

Loviisan kaupunki tiedottaa https://www.loviisa.fi/tiedotteet/toimi-nain-jos-epailet-koronavirusta/

Lisätietoja:
Timo Tenhunen, koulutuspäällikkö, puh. 0440 555 332, timo.tenhunen@loviisa.fi
Sofia Hoff, varhaiskasvatuspäällikkö, puh. 044 349 3132, sofia.hoff@loviisa.fi