Sähköinen asiointipalvelu Klinik Pro otettu hyvin vastaan

Loviisan perusturvakeskuksessa lokakuussa käyttöön otettu sähköinen hoidontarpeen arviointi- ja asiointipalvelu Klinik Pro on asiakkaiden keskuudessa otettu hyvin vastaan.

Asiakastyytyväisyyttä kysyttäessä asiakkaista yli 90 prosenttia on ollut tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä asiointipalveluun. Myös ammattilaiset ovat kiitelleet Klinik Pro -palvelua sen helppokäyttöisyydestä.

Lokakuussa palvelun käyttöaste oli korkea, mutta marraskuussa ja joulukuussa käyttö oli vähäisempää. Kahden ensimmäisen kuukauden aikana käyttäjiä oli yli 160.

– Toiveena on, että asiointimäärät kasvavat jatkossa, sanoo perusturvajohtaja Carita Schröder.

Klinik-asiointipalvelun kautta asiakas voi ottaa yhteyttä terveyskeskukseen ja hammashoitoon helposti verkossa itselleen sopivana ajankohtana. Ajanvaraukset, reseptin uusimiset ja tulosten kyselyt hoituvat palvelun kautta vuorokauden ympäri. Palvelun kautta voi myös jättää yhteydenottopyynnön, mikäli asia koskee neuvolapalveluja, fysioterapia- tai apuvälinepalveluja.

– Seurannan perusteella liki puolet yhteydenotoista on tapahtunut virka-ajan ulkopuolella, Schröder toteaa.

Terveydenhuollon ammattihenkilöstö käsittelee yhteydenottoja ja ohjaa asiakkaan oikeaan hoitoon, esimerkiksi varaa ajan lääkärin tai hoitajan vastaanotolle.

­– Yhteyttä ottaneista vain 36 prosenttia ohjattiin ottamaan yhteyttä puhelimitse kiirevastaanottoon, perusturvajohtaja Carita Schröder sanoo.

Hän on iloinen, että myös yli 65-vuotiaat asiakkaat ovat löytäneet palvelun. Suurin osa käyttäjistä on tähänastisen seurannan mukaan ollut 30–59-vuotiaita naisia.

Lisätietoja sekä ohjeet Klinik Pro -palvelun käyttöön löytyvät Loviisan kaupungin verkkosivuilta: www.loviisa.fi/24hasiointi.

Lisätietoja: perusturvajohtaja Carita Schröder, p. 040 570 2807, carita.schroder@loviisa.fi