Sarjakuvantekijä Karri Laitisen julisteita Galleria Loviisassa

Karri Laitinen on valikoinut omaelämäkerrallisesta Pikkukaupungin valot -sarjakuvastaan yksittäisiä kuvia julistenäyttelyksi. Näihin kuviin kiteytyy ja ikuistuu viime vuosien hetkiä, tapahtumia, kohtaamisia ja tunnelmia Laitisen nykyisestä kotikaupungista Loviisasta.

Pikkukaupungin valot -sarjan yksittäiset ruudut ovat kurkistus miehen sielunmaisemaan. Kuvat ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan kerronnaltaan lähes lyyrisiä, tunnelmaltaan seesteisiä – mutta niistä löytyy taiteilijalle omintakeinen huumori, ja ne valottavat elämää pikkukaupungissa nimeltä Loviisa.

Karri Laitinen (s. 1967) on taiteen maisteri, kuvakerronnan opettaja ja lähinnä sarjakuvaan, pilapiirtämiseen, kuvankäsittelyyn, animaatioon, pelisuunnitteluun ja kuvittamiseen keskittynyt suunnittelija. Häneltä on ilmestynyt vuosien varrella muun muassa Kafkan tutti ja Turha Luulo -sarjakuvateokset Kreegah Bundolo -kustantamolle.

– Tykkään piirrellä päitä, rummuttaa ja suunnata veneellä kohti uusia seikkailuita, Laitinen kuvailee.

Muita tapahtumia Galleria Loviisassa

Näyttelyn keston ajan Galleria Loviisassa Helsingin Lönnrotinkadulla tapahtuu muutenkin. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia. Ohjelmassa muun muassa:

• Ompelukerho – juoruillaan ja virkataan. Yleisö saa vapaasti ja mielellään osallistua ompelukerhon keskusteluun, vaikka keskustelun sisällöllä ei ole heille mitään merkitystä. Sen salat kyllä avautuvat keskustelun aikana ja pikkukaupunki nimeltä Loviisa tulee tutuksi aivan toisesta näkökulmasta. Rajoitettu osallistujamäärä. Ma 18.9. klo 17–19.

•  Pakkåklubben – keskustellaan ruotsiksi! Vaikka millaista tönkköruotsia – kaikki käy. Keskustellaan ruotsiksi silkasta ilosta puhua toista kotimaista, jos siihen ei vaikka muuten tarjoudu tilaisuutta. Ke 27.9. klo 17–19

• Piirretään lattialla -sarjakuvatyöpaja lapsille (+8 v.) ja nuorille. Opettaja: Karri Laitinen. Teemme aluksi suuret luonnoskirjat ja sitten suunnittelemme hahmoja ja piirrämme muutaman pikaisen sarjakuvan. Kaikki materiaalit ja välipala tulevat järjestäjän puolesta ja ovat ilmaisia. Työpajaan mahtuu kymmenen osallistujaa, jotka valitaan ilmoittaumisjärjestyksessä. Vanhemmat voivat halutessaan olla mukana seuraamassa opetusta. Pe 29.9.2017 klo 16–18.