Sveitsiläinen taiteilijapari Loviisan Vierasateljeessa

Taiteilijakollektiivi Pataphysical Institute Basel (Ursle Schneider ja Beni Schmid) ovat syys- ja lokakuun residenssitaiteilijat Loviisan Vierasateljeessa.
Sveitsiläinen taiteilijapari tuo Loviisaan mielikuvituksellisia ratkaisuja olemattomiin ongelmiin.

Patafysiikka on ”kuvitteellisten ratkaisujen tiede” jota Schneider ja Schmid käyttävät taiteensa viitekehyksenä. PIB:n työskentely tapahtuu hetkessä, interaktiivisesti osallistujien kanssa ja lopputuloksena on kokemus, jossa on luovuutta ja iloa. PIB saapui Bernin ja Riian kautta Loviisaan taiteensa tarpeisiin varustellulla ”UMO” bussilla jolla he kutsuvat loviisalaisia osallistumaan patafyysiseen prosessiin.

PIB käynnistää TransFolk Kucku 2018-19 -taidefestivaalin neljännen Checkpointin, jonka teema on Growing. TransFolkille tyypilliseen tapaan Growing eli kasvu tarkoittaa enemmän kuin pituuskasvua tai lasten kasvua. Heidi Lunabba, yksi festivaalin kuraattoreista selventää: ”Olemme kiinnostuneita siitä, kuinka ryhmä tai yhteisö kasvaa ja kehittyy vuorovaikutuksen ja yhteisten kokemusten kautta. Työpajojen kautta annamme eri ryhmille mahdollisuuden kasvaa yhdessä taiteentekemisen kautta.” Checkpoint#4 jalkautuu syksyllä Loviisan yhteisöihin työpajojen muodossa ja jatkuu vuoden 2019 kevääseen. Tänä aikana kaikki residenssitaiteilijat sekä muutamat paikalliset ammattitaiteilijat tarjoavat omaan taiteenharjoitukseensa liittyviä työpajoja. Työpajojen tulokset laitetaan esille osana festivaalin sisältöä ensi kesän tapahtumissa.

www.kucku.fi
www.facebook.com/kuckufestival