Vain yli 60-vuotiaille soitetaan positiivisesta PCR-koronavirustestistä – Tarkista itse kuulutko riskiryhmään

corona

Loviisan kaupungin tartuntatautitiimi soittaa 7.4.2022 alkaen ainoastaan kaikille yli 60-vuotiaille, jotka ovat saaneet virallisesta laboratoriovarmistetusta PCR-koronavirustestistä positiivisen tuloksen. Mikäli sinulla on joko kotitestillä tai virallisella laboratoriovarmistetulla testillä todettu koronavirustauti, tarkista riskitekijöiden listasta, onko sinulla kohonnut riski saada verisuonitukos.

Koronaviruspandemia ei ole ohi, ja koronavirustapauksia tulee ilmi edelleen runsaasti Loviisan ja Lapinjärven alueella. Näin siitäkin huolimatta, että suuri osa koronavirustartunnoista ei tule Loviisan kaupungin tartuntatautitiimin tietoon nyt, kun kotitestien tekeminen on ollut suositeltavaa. Tartunnanjäljityksessä on noudatettu jo viikkoja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjetta, joka on suunnattu tartunnanjäljityksen ruuhkakunnille.

Tähän asti Loviisan kaupungin tartuntatautitiimi on soittanut kaikille virallisesta koronaviruksen PCR-testistä positiivisen tuloksen saaneille yli 60-vuotiaille sekä kaikille sosiaali- ja terveysalan työntekijöille. Sosiaali- ja terveysalan työpaikoilla on kuitenkin jo selvät ohjeet ja käytännöt koronavirustilanteissa ja esimiehillä on mahdollisuus konsultoida epäselvissä tilanteissa tartuntatautitiimiä. Täten tartuntatautitiimi kohdentaa 7.4.2022 alkaen soittamisen ainoastaan kaikille yli 60-vuotiaille, jotka ovat saaneet virallisesta laboratoriovarmistetusta koronavirustestistä positiivisen tuloksen.

Mikäli sinulla on joko kotitestillä tai virallisella laboratoriovarmistetulla testillä todettu koronavirustauti, tarkista riskitekijöiden listasta, onko sinulla kohonnut riski saada verisuonitukos. Listan löydät Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin verkkosivustolta. Mikäli olet saanut positiivisen testituloksen joko kotitestistä tai virallisesta laboratoriovarmistetusta koronavirustestistä ja sinulla on listassa mainittuja riskitekijöitä, soita koronahoitajan numeroon puh. 044 505 1731 (ma–pe kello 8–16).

Lisää ohjeita koronavirukseen liittyen löydät Loviisan kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden verkkosivuilta.