Valmistaudu joulun jätehuoltoon

Joulun ajan kasvavan jätemäärän kanssa pärjää valmistautumalla hyvin. Joulun ja vuodenvaihteen arkipyhät vaikuttavat jätehuollon palveluihin, erityisesti jäteasemien aukioloaikoihin ja jäteastioiden tyhjennysajankohtiin.

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelu muistuttaa, että joulun ja uudenvuoden pyhäpäivien vuoksi jäteastioiden normaalit tyhjennyspäivät voivat siirtyä 1–2 päivää myöhemmäksi. Jätteenkuljetuksia ei tehdä lainkaan 25.12 ja 1.1. Loppiaisena 6.1. vain harvoilla alueilla tyhjentään jäteastioita.

 

Jäteasemat ovat suljettuina 25.–26.12.2017 sekä uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1.2018. Muulloin jäteasemat palvelevat normaalisti.

Tarkempaa tietoa jätehuollon aikatauluista sekä joulun ajan lajitteluvinkit löytyvät Rosk’n Rollin verkkosivuilta. Sivustolta on myös tulostettavissa joulun jätteiden lajitteluohje esimerkiksi taloyhtiön ilmoitustaululle.

Litistä jätteet hyvin

Sekajäteastian täyttymistä voit hidastaa litistämällä roskat tiiviiksi. Jos jätteet eivät mahdu sekajäteastiaan, ne voi säkittää jäteastian viereen, jolloin jäteauto ottaa ne kyytiin maksullisena lisäjätteenä.

Ekopisteiden jäteastiat pursuavat usein heti pyhien jälkeen. Hyötyjätteiden viemistä ekopisteisiin onkin syytä siirtää hieman myöhemmäksi.

Joulukuuset hyötykäyttöön

Jos asut yli viiden huoneiston rivitalo- tai kerrostalokiinteistössä jossa on käytössä biojätekeräys, voit jättää joulukuusen taloyhtiön jätekatoksen läheisyyteen, lukollisen katoksen ulkopuolelle, viimeistään 14.1.2018.

Kuusia vastaanotetaan maksutta myös kaikilla Rosk’n Rollin jäteasemilla niiden aukioloaikoina. Itä-Uudellamaalla on lisäksi kuusenkeräyspisteitä, joiden yhteystiedot löytyvät tästä osoitteesta.

Ei kinkkurasvaa viemäriin

Putkiston tukkeutumisen välttämiseksi kinkun paistinrasvoja ei saa kaataa viemäriin. Kinkkurasvaa voi käyttää kastikkeena tai keiton pohjana. Kinkkurasvan voi myös kompostoida tai laittaa jäähdytettynä ja pakattuna biojätteen tai sekajätteen keräysastiaan.

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelu on tänä vuonna mukana valtakunnallisessa Kinkkutemppu -kampanjassa. Siinä kinkun paistorasvat kierrätetään uusiutuvaksi polttoaineeksi. Hyväntekeväisyyskampanja on kemianteollisuuden organisoima ja tuoton saa lahjoituksena Hope ry, joka tukee vähävaraisia perheitä. Keräys suoritetaan 20.12.2017 – 4.1.2018 välisenä aikana.

Loviisan alueella ei valitettavasti ole kinkkurasvan vastaanottopisteitä, mutta voit viedä rasvan esimerkiksi Porvooseen. Porvoossa rasvaa otetaan vastaan seuraavissa paikoissa:

  • K-Citymarket Porvoo, Runeberginkatu 33
  • Neste Porvoo Asentajantie, Asentajantie 4
  • Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelun jäteasema Domargårdissa, Ritamäentie 20, vastaanotto aseman aukioloaikoina.

Toimi näin:

  1.     Kaada rasva tyhjään maitotölkkiin.
  2.     Sulje tölkki esimerkiksi teipillä.
  3.     Anna rasvan hyytyä viileässä ja vie se lähimpään keräyspisteeseen 20.12.2017–4.1.2018.