Loviisa on kulttuurikaupunki

Luoman pariskunta tuli Loviisaan katsomaan nykyistä kotiaan helmikuussa 2010. Sitä ennen he olivat piirtäneet harpilla puoliympyrän Helsingistä lähtien lännestä itään. Matkaa sai olla Helsinkiin enintään 100 kilometriä ja paikan tuli olla meren äärellä.

”Kun näimme tämän torin laidalla sijaitsevan yläkerran asunnon sekä sykähdyttävän näkymän raatihuoneelle ja kirkolle, se oli sitten siinä.

Enää kumpikaan meistä ei työskentele Helsingissä, mutta käymme silti pääkaupunkiseudulla usein. Uuden moottoritien myötä matka on helppo ja nopea. Enimmäkseen käytämme bussia, koska pääsemme lähes kotioveltamme suoraan ydinkeskustaan vain reilussa tunnissa! Bussimatka on myös erittäin edullinen, eikä tarvitse Helsingissä etsiä kalliita parkkipaikkoja.

Loviisassa on viihtyisää ja antoisaa asua, sillä mittakaava on ihmisystävällinen ja täällä on valtavasti luovuutta ja mahdollisuuksia. Väkilukuun nähden kaupungissa on hämmästyttävän paljon monipuolista kulttuuritarjontaa ja laaja kirjo harrastusmahdollisuuksia.

Kesällä kaupunki kukoistaa, tapahtumia on lähes päivittäin, mutta myös talvisin käymme elokuvissa, näyttelyissä, konserteissa ja lukuisissa muissa tapahtumissa. Täällä asuu ja vierailee nimekkäitä taiteilijoita, myös kansainvälisiä, joten Loviisa ei todellakaan ole mikään tuppukylä!

Meitä kiehtoo kaupungin pitkä, kiinnostava historia, ja kaksikielisyys on mielestämme rikkaus. Olemmekin olleet jo vuosia mukana ruotsin kielen keskusteluryhmässä, jota leikkisästi kutsumme Pakkoklubbeniksi.

Asumiskustannusten nousu metropolialueella tekee Loviisasta entistä houkuttelevamman monelle. Tämä puolestaan vaatii kaupungilta vahvaa tahtotilaa luoda työpaikkoja, opiskelumahdollisuuksia nuorille ja kehittämään palveluja entisestään. Toivomme, että näin tapahtuu, ja Loviisasta muodostuu todellinen menestystarina!

Me ainakin viihdymme uudessa kotikaupungissamme loistavasti.”