”Tiesin heti, että täällä on meidän kotimme”

Jenni Koistinen, Isnäs. Tyttäret Auri, 11 ja Lumi, 8. Kolme tipua, kahdeksan kanaa ja kukko.

”Muutin pari vuotta sitten tyttärieni Aurin ja Lumin kanssa Loviisan Isnäsiin Helsingin Vuosaaresta, jossa asuimme vuokralla kaupungin taiteilijatalossa. Kävin aikoinaan parikymppisenä opiskelijana Labbyn kartanossa, mutta tällä sahanpuoleisella kylällä en silloin vieraillut. Pari vuotta sitten tulin käymään ja tiesin heti, että täällä on meidän kotimme.

Olin jo pitkään kaivannut maaseudun rauhaa ja niinpä muutimme tänne Kaarnarannan suureen taloon yhdessä tyttöjen kanssa. Meillä on nyt runsaasti tilaa, merinäköala ja upea luonto ympärillämme. Vuokramme on edullinen ja uudessa kodissamme on lähes 150 neliömetriä. Olohuone on niin suuri, että voimme vaikka tanssia siellä.

Olen ammatiltani tanssitaiteilija ja tanssiopettaja. Molemmat tyttäret harrastavat tanssia Loviisan Tanssiopistossa, jossa itse toimin opettajana. Lisäksi teen tanssitaiteilijan töitä myös Helsingissä. Isnäs on juuri sopivasti hollilla kumpaakin kaupunkia ajatellen. Tyttäreni ovat viihtyneet maalla mainiosti. Kylällä on paljon muitakin lapsiperheitä, joten molemmilla on kavereita. Lisäksi he voivat pitää yhteyttä Helsingin-kavereihinsa monin eri tavoin.

Tekemistä riittää meille kaikille. Vaikka asumme luonnon keskellä pienessä kylässä, se ei vähennä harrastusmahdollisuuksiamme. Luonto jo sinänsä tarjoaa paljon tekemistä. Tytöillä on maja metsässä ja he viihtyvät muutenkin luonnossa puuhaten. Lisäksi lapset harrastavat tanssia, kanteleen ja pianon soittoa, ratsastamista, maalaamista ja keppariratsastusta. Itsekin olen aloittanut ratsastamisen, mutta ihan oikealla hevosella.

Minulle oli tärkeää, että tytöt pääsivät pieneen, mutta vireään kyläkouluun. Kylän muiden lapsiperheiden kanssa on mukava jakaa ajatuksia, kokemuksia, iloja ja suruja. Yhteisöllisyys pikkukylällä on luontevaa, enkä koe sitä mitenkään liialliseksi. Kotoisuutta lisää se, että Kaarnarannassa toimii Isnäsin kyläkoulun oma koulupuutarha. Pieni kylä, upea miljöö, meri ja mukavat ihmiset tekevät täällä asumisesta nautinnon.”