Unelma omasta vanhasta talosta kävi toteen

Kaisa ja Riku Kantola muuttivat keväällä 2021 Loviisan alakaupunkiin pois vanhan Porvoon vilinästä ja vilskeestä.

Kantolat riippumatossa. Familjen i hängmattan.
– Tämä on meidän koti!

Loviisan historiallisessa alakaupungissa, lähellä keskustan palveluita ja uimarantaa, sijaitsee iso vanha talo, jota ympäröi vehreä ja runsas piha. Idylliseen taloon ovat muuttaneet hiljattain Kaisa ja Riku Kantola alle 2-vuotiaan Niilan kanssa, ja perheeseen on tulossa toinen lapsi. Perhe muutti Loviisaan keväällä 2021 pois vanhan Porvoon vilinästä ja vilskeestä.

Kaisa ja Riku kaipasivat lapsiperhearjen keskellä enemmän omaa rauhaa, ja oma pihakin oli mielessä lapsia ajatellen. Kun nykyinen koti sattui kohdalle, tilanne oli kutakuinkin selvä.

– Kerran kävimme tätä taloa katsomassa ja totesimme heti, että tämä on meidän koti, Kaisa kertoo.

Loviisa oli parille ennestään tuttu kaupunki. Riku oli vieraillut kaupungissa usein ystäviensä luona, ja Kaisa taas oli käynyt Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa. Juuri kyseisessä tapahtumassa Kaisa oli ihastunut heidän nykyiseen kotiinsa siellä vieraillessaan.

Loviisassa perhe on viihtynyt hyvin, ja vastaanotto kaupungissa on ollut hyvin lämminhenkinen. Naapurit tulivat toivottamaan tervetulleeksi, ja leikkipuistoissa tulee tutustuttua muihin vanhempiin ja heidän lapsiinsa. Raumalta ja Turun lähistöltä kotoisin olevan Kaisan ja Rikun ensivaikutelma on, että Loviisa on hyvin yhteisöllinen kaupunki.

– On ollut ihana huomata, että täällä on samanlaista kuin Raumalla, josta olen kotoisin. Heti ensimmäisenä päivänä huomasin, että täällä asiat toimivat samalla tavalla kuin siellä. Hyvällä tavalla siis! Riku kertoo.