Taidesatanen: Karri Laitisen sarjakuvat ja Milla Nybondaksen animaatioelokuvat

Karri Laitisen piirros Loviisan Raatihuoneesta

TaideSatanen-sarja saavuttaa lauantain 11.11. tuplaluennoilla puolivälietapin. Karri Laitinen luennoi sarjakuvan tekemisestä ja opettamisesta. Heta Jäälinojan aiheena on animaatio-ohjaaja Milla Nybondaksen tuotanto. Molemmat tilaisuudet kestävät tunnin.

TaM Karri Laitinen: Sarjakuvan tekemisestä ja opettamisesta – arkipäivän sikamaisuuksia ja ihanuuksia (suomeksi)
La 11.11. klo 13.00 – 14.00, Harjurinteen koulu A-ovi

Sarjakuvataiteilija ja -opettaja Karri Laitinen asuu perheineen Loviisassa ja entisöi satavuotiasta puutalovanhusta. Luennolla hän kertoo taiteellisesta tuotannostaan ja kokemuksistaan sarjakuvaopettajana. Viimeksi syyskuussa Laitisen kuvia oli esillä julistenäyttelyssä pop up Galleria Loviisassa Helsingissä. -Sarjakuvat ja esillä olleet kuvat ovat omaelämäkerrallisia ja kertovat touhuistani ja ajatuksistani Loviisassa pienin draamallisin maustein, Laitinen kertoo.

TaM Heta Jäälinoja: Milla Nybondaksen animaatioelokuvat – kutkuttavia hahmoja, villejä tarinoita (suomeksi)
La 11.11. klo 14.00-15.00, Harjurinteen koulu A-ovi

Millan Nybondas, 2008: Falmiljelampan

Milla Nybondas (1982-2011) oli omaleimainen animaatio-ohjaaja, joka pääsi töillään aina Cannesiin asti. Luennolla nautitaan Millan elokuvista ja tarkastellaan niiden erityispiirteitä.

Milla Nybondas vietti lapsesta asti osan kesää ja viikonloppuja mummunsa luona Lapinjärven Lindkoskella. Mummon mökin verstaassa Milla toimi ohjaajana jo tuonaikaisissa pehmolelujen laulu- ja teatterinäytöksissä, pikkusisko käytännön toteuttajana ja juoksutyttönä.

Heta Jäälinoja on animaatio-ohjaaja, joka on asunut kouluvuotensa Lapinjärvellä.

 

TaideSatanen – Konst under loppet av 100 år -sarjan luennot ovat maksuttomia, mutta osallistujien toivotaan tilajärjestelyjen vuoksi ilmoittautuvan ennalta, puhelimitse Lovinfoon 019 555 555 tai netissä opistopalvelut.fi/loviisa.