Almintalossa tapahtuu

Almintalo on kulttuuritalo moneen menoon ja kaikenikäisille. Tutustu ajankohtaisiin tapahtumiin ja tule mukaan!

Luento Almintalossa lauantaina – aiheena Ulla Bjernen kirjallinen tuotanto

Näyttelyssä on monta muotokuvaa Ulla Bjernestä ja suuri osa hänen kirjallista tuotantoa. Valokuva: Mimosa Elo

Villa Biaudet ja Villa Nordström – näyttely on viimeinen osa Loviisan kaupungin näyttelysarjassa Loviisa, pieni kaupunki – kulttuurin suurkaupunki. Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös esitelmiä, ensimmäinen luennoitsija on ruotsalainen taiteilija Lars Fuhre. Hän on vuosien ajan tutkinut Ulla Bjernen kirjallista tuotantoa selvittääkseen mistä vaikutteet tulivat kirjoihin ja Villa Biaudet’n taidekokoelmiin. Fuhre on kaukaista sukua Bjernen kanssa. Fuhre pitää esitelmän Almintalossa 16.2.2019 klo 14, osoite Brandensteininkatu 3, Loviisa. Esitelmän jälkeen keskustelua. Tilaisuus kestää runsaan tunnin. Näyttelyn viimeinen päivä on 27.4.2019.

Näin Fuhre kirjoittaa Ulla Bjernestä näyttelyn luettelossa: “Värikäs persoona: Jos 1910-, 1920- ja 1930-lukujen modernismista Ruotsissa ja Suomessa olisi tehty elokuva, Ulla Bjerne olisi voinut esittää siinä merkittävää avustajanroolia. Hänen värikäs persoonansa olisi mukana monissa kohtauksissa. Hän vaikuttaa tunteneen kaikki taiteen ja kirjallisuuden tärkeimmät henkilöt, erityisesti avantgardistisista piireistä: taidemaalareita ja kirjailijoita, joista meidän aikanamme on useimmiten tullut kansan rakastamia.”

Tervetuloa! Vapaa pääsy.

Taiteilija Louis Sparre – ja hänen unelmansa

Oikealla: Louis Sparre, Omakuva, etsaus, 1892, Porvoon museo.

Museolehtori Margaretha Jämbäck Porvoon museosta luennoi Almintalolla tiistaina 22. tammikuuta klo 18. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Segersby-näyttely Almintalolla jatkuu tammikuun 26. päivään asti. Avoinna ti-la klo 12-17.

Valokuvaaja Stefan Bremer luennoi Almintalossa

Oskar i blomkrukan, 2002. Kuva: Stefan Bremer

Segersby-näyttely Almintalolla jatkuu tammikuun 26. päivään asti. Näyttelyn merkeissä valokuvaaja Stefan Bremer, jonka töitä on myös nähtävänä nättelyssä, kertoo omasta työstään ja valokuvan roolista 2000-luvulla.

Luento järjestetään Almintalolla la 19.1.2019 klo 14. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Loviisan Joulu Almintalossa

Almintalo osallistuu Loviisan Jouluun ja pitää ovet avoinna myös sunnuntait 2. ja 9. joulukuuta, klo 12-17.

Myynnissä joululahjoja, erilaisia maalauksia, pieni erä kirjoja ja suuri valikoima kortteja. Tarjolla myös pientä purtavaa ja juotavaa. Segersbyn ennen ja nyt esittelevä näyttely on jo itsessään vierailun arvoinen.

Lämpimästi tervetuloa!

Symboliikka on pääroolissa sunnuntain luennossa
Almintalossa

Almintalossa luento symboliikasta sunnuntaina 21.10 klo 15 – tervetuola!

FT Reijo Laine kertoo Villa Forsström-näyttelyn nukeista, tekstiileistä, musiikista ja ylipäätänsä näyttelyn symboleista. Lainela on vuonna 2010 kirjottanut väitöskirjan Pathet: musiikin symboliikka jaavalaisessa varjoteatterissa.

Tervetuloa Almintalolle, Brandensteininkatu, 3 sunnuntaina! Vapaa pääsy.
Myös pop up-kahvila Jiran palvelee Almintalolla sunnuntaina 21.10. klo 12-17.

Näyttely on loppusuoralla, viimeinen päivä on lauantai 27.10. Tähän asti kävijämäärä on lähes 4000.

Hindulaisuuden jumalat – professori Asko Parpola luennoi Loviisassa

Jumalatar Durga ratsastaa tiikerillä. Asko Parpolan arkistosta.

Aasialainen taide on merkittävässä roolissa Villa Forsström-näyttelyssä Almintalolla. Nyt on tarjolla muutama mielenkiintoinen luento, joiden avulla voi syventää tietämystään tästä rikkaasta alueesta. Professori Asko Parpola aloittaa luennolla hindulaisuuden jumalista sunnuntaina 7. lokakuuta kello 15 Almintalolla, lähellä Loviisan kirkkoa. Myös pop up-kahvila Jiran palvelee Almintalolla sunnuntaina 7.10. klo 11-17.

Hindulaisuudessa on miljoonia jumalia. On jumalia, joita palvotaan vain yhdessä kylässä, ja toisia jotka miljoonat ihmiset laajoilla alueilla tuntevat. Yleensä puhutaan kolmesta pääjumalasta, Brahmasta, Vishnusta ja Shivasta. Mutta liian usein unohdamme mainita Jumalattaren, joka esiintyy monella eri nimellä ja useassa eri muodossa.

Professori Parpola on hindulaisuuden ja yleisesti indologian asiantuntija. Hän on lisäksi kiinnostunut Etelä-Aasian esihistoriallisesta arkeologiasta ja monesta Intian kielestä, eritoten sanskritista.

Villa Forsström on ensimmäinen näyttely sarjassa, joka esittelee kulttuurikoteja otsikolla Loviisa, pieni kaupunki – kulttuurin suurkaupunki? Villa Forsström jatkuu 27. lokakuuta asti, tiistai–sunnuntai, kello 12–17. Yli 3 000 henkilöä on käynyt näyttelyssä.

Tervetuloa! Vapaa sisäänpääsy.

Konstrundan Almintalossa 8.-9. syyskuuta

Ralf Forsström tavattavissa 8.-9.9. kello 11-17.

Näyttelyssäni esittelen monipuolisesti lavastajan työtä. Näytteillä on luonnoksista ja lavastusten pienoismalleista pukuihin sekä kulissien ja lavastusten osia kuuden vuosikymmenen ajalta.”

Almintalossa yli 500 kävijää LWT-viikonloppuna

Villa Forsström-näyttely Almintalossa oli varsin suosittu Loviisan Wanhat Talot-viikonloppuna; 538 vierasta, kokonaismäära ylitti 2 200 henkilöä.

Akateemikko Ralf Långbacka tutustui näyttelyyn tiistaina pitkäaikaisen kollegan ja ystävänsä Ralf Forsströmin kanssa.

”Musertavan vaikuttava” oli Långbackan kommentti.

Näyttelyn viimeinen päivä on 27.10.2018. Sarja Loviisa, pieni kaupunki – kulttuurin suurkaupunki?  jatkuu uudella näyttelyllä marraskuussa. Aihe on Gamla Segersbyn taidearteet.

LWT-viikonlopun aukioloajat

LWT-viikonloppuna 25.-26.8.2018 Villa Forsström-näyttely poikkeuksellisesti avoinna kello 10-17. Tervetuloa!


Yleisön kommentit:

”Uskomaton kokemus joka ei unohdu koskaan.”

”Upea näyttely, vertaansa vailla. Että joku on kerännyt tämän kaiken meille nähtäväksi ja ihmeteltäväksi. Suuret kiitokset.”

”Todella upea näyttely! Kiitos että saamme koti-Loviisassamme nauttia tällaisesta. Mukavia muistoja tulee mieleen, koska olemme asuneet miehen työn vuoksi kaukana Suomesta.”

”Den bästa utställning jag sett på en lång tid! En eloge för en så strålande insats!”

“Wow. En utställning större än staden.”

“It was the most astonishing exhibition I have seen in Finland, especially the culture of the malays. from Indonesia.” –Edmund, Malaysia

”Kiitos kiehtovasta näyttelystä!”

”Tack för en verkligt trevlig och sevärd utställning!”

”Utställningen höjer stadens profil, Håll den kvar!

”Erittäin mielenkiintoinen ja ajatuksia kokoava näyttely.”

”Ainutlaatuinen kokoelma, kiitos!”

”Hieno näyttely ja mahtavaa että tällaista järjestetään Loviisassa!”

Koe Villa Forsströmin maailma opastetulla kierroksella

Nyt tarjoamme opastettuja kierroksia Villa Forsström-näyttelyyn, joka on kerännyt jo yli 1300 kävijää.

Yläkerrassa on nähtävänä pienoismalleja, pukuja, pukusuunnitelmia ja huonekaluja Ralf Forsströmin 55-vuotisesta pohjoismaisesta teatteriurasta. Alakerrasta sen sijaan löytyy maailmanmatkaaja Forsströmin laaja kokoelma kuvataidetta Kaakkois-Aasiasta, Afrikasta ja Meksikosta sekä nykytaidetta Pohjoismaista.

Opastus kestää noin tunnin ja sen hinta on 50€ per ryhmä (max. 15 henkilöä/ryhmä). Näyttely on avoinna 27. lokakuuta asti ja opastukset järjestetään sopimuksen mukaan.

Tervetuloa!


Tiedustelut: Mimosa Elo
mimosa.elo@loviisa.fi
040 646 9270

Ralf Forsström 75 v. 29.07.2018

Lavastaja, puvustaja ja ohjaaja Ralf Forsström viettää syntymäpäiväänsä kuten on elänytkin: työn merkeissä, näyttelyn keskellä.

Hän on tavattavissa Almintalossa sunnuntaina 29.07.2018 klo 14 – 17.

Villa Forsström-näyttely on ensimmäinen osa sarjassa Loviisa, pieni kaupunki – kulttuurin suurkaupunki? Sarja kertoo loviisalaisista kulttuurikodeista.

Avajaiset olivat 15.06.2018 ja yleisöä on ollut alusta asti runsaasti. Viimeinen näyttelypäivä on 27.10.2018.

Tervetuloa!

Taidelainaamo Artoteekki

Rakenna itsellesi taidekoti! Nyt se on helppoa. Lainaa mieleisesi teos Almintalon taidelainaamosta matalalla kuukausivuokralla. Etsi sille kodissasi mieleinen paikka. Kun olet tyytyväinen ja teos on mielestäsi löytänyt kotiin, voi laina-aika jatkua kunnes olet teoksen omistaja. Sopeutumattomat yksilöt on puolestaan helppo palauttaa takaisin odottamaan adoptiota sopivampaan ympäristöön.

Taidelainaamo toimii Almintalon alakerrassa ja on avoinna Almintalon aukioloaikoina, tervetuloa tutustumaan!

Oletko kiinnostunut järjestämään oman tapahtumasi Almintalossa? Katso lisätietoja tapahtumajärjestäjälle.