Varhaiskasvatuksen loma-ajat

Varhaiskasvatuksen toimintakaudet ovat 1.8.-23.12. ja 2.1.-30.6.

Loviisan kaupungin talouden tasapainottamiseksi kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti (9.7.2020, §62) 3/4 kaupungin henkilöstöä lomautetaan kahdeksi viikoksi. Lomautukset toteutetaan syksyn 2020 tai kevään 2021 aikana. 

Varhaiskasvatuksen henkilöstön lomautukset pyritään toteuttamaan niin, että vaikutukset perheiden arkeen olisivat mahdollisimman vähäiset. Tavoitteena on myös, että lomautukset kuormittaisivat henkilöstöämme mahdollisimman vähän. 

Koulujen joululoman aikana hoidontarve on pääsääntöisesti ollut vähäisempää ja varhaiskasvatuksen toimintaa on yleensä supistettu välipäivinä (27.-31.12). Lomautussuunnitelmista johtuen toimintaa supistetaan tänä toimintavuonna poikkeuksellisesti 21.12 2020 – 5.1.2021. 

21.12.2020– 5.1.2021 päivystävinä päiväkoteina toimivat Koskenkylän päiväkotiRauhalan päiväkoti sekä Tesjoen päiväkotiMuut päiväkodit ja ryhmäperhepäiväkodit ovat suljettuna. 

Koskenkylän päiväkodissa tarjotaan hoitoa Koskenkylän päiväkodin omien lasten lisäksi, hoitoa Hembackan ja Isnäsin päiväkotien lapsille. 

Koskenkylän vuorohoitoryhmässa (Mustikat) noudatetaan jouluna poikkeuksellisia aukioloaikoja. Vuorohoito on kaupungin erityispalvelua (540/2018, § 13), johon ovat oikeutettuja vuorotyötä tekevien huoltajien lapset. Vuorohoitoa ja yöhoitoa tarjotaan seuraavasti: 

  • jouluaattona klo 12.00 asti  
  • joulupäivä suljettu 
  • tapaninpäivänä klo 20.00 jälkeen.  

Rauhalan päiväkodissa tarjotaan hoitoa Rauhalan päiväkodin omien lasten lisäksi, hoitoa Villekullan ja Valkon päiväkotien lapsille. 

Tesjoen päiväkodissa tarjotaan hoitoa Tesjoen päiväkodin omien lasten lisäksi, hoitoa Määrlahden ja Ruukin päiväkotien lapsille. 

Covid-19 epidemiasta johtuen, varhaiskasvatuksen järjestämisessä joululoman ajaksi, noudatetaan Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) antamia ohjeistuksia. Tämä tarkoittaa, että toiminta järjestetään niin, että ryhmiä sekoitetaan tai yhdistetään keskenään mahdollisimman vähän. Tiedotamme lähempänä ajankohtaa, mitkä tilat on osoitettu millekin päiväkodille. Tilat siivotaan THL:n tartuntaohjeistusten mukaisesti, ennen ulkopuolelta tulevien lasten saapumista. 

Päivystäviin päiväkoteihin tulee henkilökuntaa eri yksiköistä. Pyydämme teitä huoltajia ottamaan huomioon, että emme voi taata, että lapsen tuttuja kasvattajia on paikalla.