Aikuissosiaalityö

Aikuissosiaalityö on yli 18-vuotiaiden kanssa tehtävää työtä, jolla pyritään auttamaan sinua sellaisissa tilanteissa, joihin liittyy sosiaalipalvelujen ja/tai sosiaalityön tarve. Työmme lähtökohtana on kokonaistilanteesi huomioiminen. Aikuissosiaalityössä työskentelee sosiaalityöntekijöitä ja sosiaaliohjaajia.

Voit asioida meillä sähköisesti Klinik-asiointipalvelun kautta helposti verkossa silloin, kuin sinulle parhaiten sopii. Palvelun kautta voit jättää yhteydenottopyynnön aikuissosiaalityöhön. Pyrimme vastaamaan klo 15 mennessä lähetettyihin yhteydenottoihin saman arkipäivän aikana. Tämän jälkeen lähetettyihin yhteydenottoihin vastaamme seuraavan arkipäivän aikana. Sosiaalipalveluiden sekä mielenterveys- ja päihdepalveluiden osalta pyrimme vastaamaan viimeistään seuraavan arkipäivän aikana. Asiointipalvelu toimii ympäri vuorokauden osoitteessa www.loviisa.fi/24asiointi.

Lisätietoja sosiaali- ja terveydenhuollon sähköisistä palveluista löydät sivulta www.loviisa.fi/sosiaali- ja terveydenhuollon sähköiset palvelut.

Aikuissosiaalityössä tarjottavia palveluja ovat muun muassa:

  • palvelutarpeen arviointi yhdessä asiakkaan kanssa
  • tukeminen ja ohjaaminen taloudellisissa vaikeuksissa sekä elämänhallintaan ja asumiseen liittyvissä ongelmissa, motivoimalla, antamalla neuvoja ja tukemalla asiakasta työllistymiseen, päihteettömyyteen tai kuntoutumiseen tähtäävissä asioissa
  • taloudellinen ja sosiaalinen tuki kriisitilanteissa
  • sosiaaliturvaetuuksiin ja sosiaalipalveluihin liittyvä ohjaus ja neuvonta
  • päätökset täydentävästä ja ennaltaehkäisevästä toimeentulotuesta.

Aikuissosiaalityö, vammaispalvelut, maahanmuuttopalvelut, mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä aikuisten psykiatrinen sairaanhoitaja sijaitsevat Loviisan perusturvakeskuksessa, Öhmaninkatu 4, sisäänkäynti C2. Olemme avoinna arkisin klo 8­­­–16.

Neuvonnassa on käytettävissä yksi asiakaspääte pankkitiliotteiden tulostamiseen ja viranomaisasioimiseen sähköisesti. Päätteen käyttäminen ja tulostaminen on ilmaista.

Toimeentulotuki

Perustoimeentulotuki on siirtynyt Kelan hoidettavaksi 1.1.2017. Kelan toimeentulotuki-sivustosta löydät kaiken tarvittavan tiedon muun muassa toimeentulotuen hakemisesta, puhelinpalveluista sekä verkkoasioinnista.