Aikuissosiaalityö

Aikuissosiaalityö on yli 18-vuotiaiden kanssa tehtävää työtä, jolla pyritään auttamaan sinua sellaisissa tilanteissa, joihin liittyy sosiaalipalvelujen ja/tai sosiaalityön tarve. Työmme lähtökohtana on kokonaistilanteesi huomioiminen. Aikuissosiaalityössä työskentelee sosiaalityöntekijöitä ja sosiaaliohjaajia.

Aikuissosiaalityössä tarjottavia palveluja ovat muun muassa:

  • palvelutarpeen arviointi yhdessä asiakkaan kanssa
  • tukeminen ja ohjaaminen taloudellisissa vaikeuksissa sekä elämänhallintaan ja asumiseen liittyvissä ongelmissa, motivoimalla, antamalla neuvoja ja tukemalla asiakasta työllistymiseen, päihteettömyyteen tai kuntoutumiseen tähtäävissä asioissa
  • taloudellinen ja sosiaalinen tuki kriisitilanteissa
  • sosiaaliturvaetuuksiin ja sosiaalipalveluihin liittyvä ohjaus ja neuvonta
  • päätökset täydentävästä ja ennaltaehkäisevästä toimeentulotuesta.

Aikuissosiaalityö, vammaispalvelut, maahanmuuttopalvelut, päihdepalvelut ja aikuisten psykiatrinen sairaanhoitaja sijaitsevat Loviisan perusturvakeskuksessa, Öhmaninkatu 4, sisäänkäynti C2. Olemme avoinna arkisin klo 8­­­–16.

Neuvonnassa on käytettävissä yksi asiakaspääte pankkitiliotteiden tulostamiseen ja viranomaisasioimiseen sähköisesti. Päätteen käyttäminen ja tulostaminen on ilmaista.

Toimeentulotuki

Perustoimeentulotuki on siirtynyt Kelan hoidettavaksi 1.1.2017. Kelan toimeentulotuki-sivustosta löydät kaiken tarvittavan tiedon muun muassa toimeentulotuen hakemisesta, puhelinpalveluista sekä verkkoasioinnista.