Aikuissosiaalityö

Aikuissosiaalityö on yli 18-vuotiaiden kanssa tehtävää työtä, jolla pyritään auttamaan sinua sellaisissa tilanteissa, joihin liittyy sosiaalipalvelujen ja/tai sosiaalityön tarve. Työmme lähtökohtana on kokonaistilanteesi huomioiminen. Aikuissosiaalityössä työskentelee sosiaalityöntekijöitä ja sosiaaliohjaajia.

Aikuissosiaalityössä tarjottavia palveluja ovat muun muassa:

  • palvelutarpeen arviointi yhdessä asiakkaan kanssa
  • tukeminen ja ohjaaminen taloudellisissa vaikeuksissa sekä elämänhallintaan ja asumiseen liittyvissä ongelmissa, motivoimalla, antamalla neuvoja ja tukemalla asiakasta työllistymiseen, päihteettömyyteen tai kuntoutumiseen tähtäävissä asioissa
  • taloudellinen ja sosiaalinen tuki kriisitilanteissa
  • sosiaaliturvaetuuksiin ja sosiaalipalveluihin liittyvä ohjaus ja neuvonta
  • päätökset täydentävästä ja ennaltaehkäisevästä toimeentulotuesta.

Aikuissosiaalityö, vammaispalvelut, maahanmuuttopalvelut, päihdepalvelut ja aikuisten psykiatrinen sairaanhoitaja sijaitsevat Loviisan perusturvakeskuksessa, Öhmaninkatu 4, sisäänkäynti C2. Olemme avoinna arkisin klo 8­­­–16.

Neuvonnassa on käytettävissä yksi asiakaspääte pankkitiliotteiden tulostamiseen ja viranomaisasioimiseen sähköisesti. Päätteen käyttäminen ja tulostaminen on ilmaista.

Sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat ovat tavattavissa sopimuksen mukaan myös Lapinjärven sosiaalitoimiston lähipalvelupisteessä osoitteessa Lapinjärventie 25, Lapinjärvi.

Toimeentulotuki

Perustoimeentulotuki on siirtynyt Kelan hoidettavaksi 1.1.2017. Kelan toimeentulotuki-sivustosta löydät kaiken tarvittavan tiedon muun muassa toimeentulotuen hakemisesta, puhelinpalveluista sekä verkkoasioinnista.