Koronarokotus

Loviisan ja Lapinjärven asukkaiden koronarokotukset toteutetaan THL:n valtakunnallisesti ohjeistamassa järjestyksessä. Rokotukset ovat maksuttomia, rokotuksia annetaan ajanvarauksella sekä erikseen ilmoitettuina ajankohtina ilman ajanvarausta. Loviisan perusturvakeskus vastaa myös rokotuksien järjestämisestä alueen yksityisten palveluasumisyksiköiden henkilökunnalle ja asiakkaille.
Sivu päivitetty 14.1.2022.

Rokotuspisteet ja ajanvaraus

Rokotuspisteitä on kaksi, molemmat rokotuspisteet ovat sekä loviisalaisten että lapinjärveläisten käytössä:

 • linja-autoaseman tilat Loviisassa, Mannerheiminkatu 14, 07900 Loviisa
 • Lapinjärven seurakuntakoti, Lapinjärventie 24, 07800 Lapinjärvi.

Rokotuksia annetaan pääosin ajanvarauksella, mutta myös ilman ajanvarausta rokotustilaisuuksissa, katso ajankohdat ja paikat alta.

Ajan rokotuksiin voit varata ensisijaisesti Uudenmaan kuntien ajanvarauspalvelusta, www.koronarokotusaika.fi tai toissijaisesti soittamalla numeroon 0444 555 360 arkisin kello 8–16. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa!

Kun soitat puhelinajanvaraukseen:

 • Valitse linja:
  1 – ajanvaraus 1. rokotusannokseen
  2 – ajanvaraus 2. tai 3. rokotusannokseen
  4 – mikäli haluat perua varaamasi ajan.
  Tehosteajat muutetaan tai perutaan vain pakottavista syistä.
 • Yhteystietosi tallennetaan järjestelmään, kuuntele nauhoitettu viesti loppuun asti!
 • Jonoon mahtuu noin 200 puhelua päivässä – mikäli nauhoitettu viesti kertoo että palvelussa on ruuhkaa, pyydämme ystävällisesti soittamaan uudestaan seuraavana päivänä.

Rokotukset ilman ajanvarausta Loviisassa

Rokotukset on tarkoitettu yli 12-vuotiaille Loviisan ja Lapinjärven asukkaille ja annetaan Loviisan linja-autoasemalla, osoitteessa Mannerheiminkatu 14, 07900 Loviisa.

 • Maanantaina 17.1. klo 8.30–15.30
 • Lauantaina 22.1. klo 9–15
 • Maanantaina 24.1. klo 8.30–15.30
 • Lauantaina 29.1. klo 9–15
 • Maanantaina 31.1. klo 8.30–15.30

Ota mukaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus. Tulijoiden on varauduttava jonottamaan ulkona. Rokotuksia annetaan saapumisjärjestyksessä. Käytössä on jonotusnumerot. Tilaisuus päättyy, kun kaikki rokotteet on annettu. Pyydämme vastaanotolle saapuvia huolehtimaan turvaväleistä ja mahdollisuuksien mukaan odottamaan omaa vuoroaan ulkona, jos vastaanotolle muodostuu jonoa ja sisätilat ruuhkautuvat. Toivomme myös, että odotustiloihin tulevat vain rokotukseen tulijat ja enintään yksi saattaja esimerkiksi lapsen mukana.

Rokotusvuorossa tällä hetkellä

 • Kaikki 18 vuotta täyttäneet voivat saada ensimmäisen, toisen tai kolmannen rokotteen.
  • Ennen kolmatta rokotetta toisesta rokotteesta tulee olla kulunut aikaa vähintään 4 kuukautta tai 60 vuotta täyttäneillä ja riskiryhmiin  kuuluvilla vähintään 3 kuukautta tai voimakkaasti immuunipuutteisilla vähintään 2 kuukautta.
 • Kaikki 12–17-vuotiaat voivat saada ensimmäisen ja toisen rokotteen.
 • Voimakkaasti immuunipuutteiset 12–17-vuotiaat voivat nyt saada kolmannen rokotteen jos toisesta rokotteesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.
 • Voimakkaasti immuunipuutteiset 18 vuotta täyttäneet voivat nyt saada ajanvarauksella myös neljännen rokotteen, jos kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.
 • 5–11-vuotiaat voivat nyt saada ajanvarauksella ensimmäisen rokotteen (ensimmäisen ja toisen rokotuksen aikaväli 6–12 viikkoa)

Rokotuksia jatketaan pääosin sillä sarjalla millä rokotukset on aloitettu. Alle 30 vuotiaat miehet rokotetaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotteella.

Koronarokotuksia työntekijöille Mehiläisen kautta

Mikäli työantajasi on tehnyt koronarokotuksista sopimuksen Mehiläisen kanssa, voit nyt saada rokotukset myös Mehiläisen työterveyshuollon toimipisteestä, osoitteessa Aleksanterinkatu 5, Loviisa, 07900. Huomioi että yksityishenkilö ei voi ostaa Mehiläiseltä koronarokotuspalvelua vaan ainoastaan työnantajan sopimuksen kautta voi päästä sinne rokotuksiin.

Lisätietoja Mehiläisen koronarokotukset | Mehiläinen (mehilainen.fi)

Huoltajan suostumus 5-11-vuotiaan koronarokotukseen

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Useimpien 5–11-vuotiaiden kohdalla rokottamiseen tarvitaan huoltajien suostumus.

Jos lapsi ei ole kykenevä tai halukas päättämään rokotuksestaan itse, rokottamiseen kysytään suostumusta huoltajilta. Jos lapsella on useampi kuin yksi huoltaja, suostumus tarvitaan kaikilta huoltajilta.

– Huoltajan suostumuslomake nuoren koronarokotuksiin

5–11-vuotiaille annetaan BioNTech-Pfizerin lapsille suunnattua valmistetta. Rokotteella on ehdollinen myyntilupa 5–11-vuotiaiden lasten rokottamiseen. Euroopan komissio myönsi myyntiluvan 25.11.2021. Comirnaty-rokotteella on jo ennestään myyntilupa aikuisten ja yli 12-vuotiaiden lasten rokottamiseen, mutta heille annetaan suurempi rokoteannos. Rokotteen perussarjaan kuuluu kaksi rokoteannosta. Toinen annos annetaan pääsääntöisesti 6–12 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen.

 

Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukseen

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus.

Rokotukset ovat vapaaehtoisia. 12–17-vuotiaille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty- tai Modernan Spikevax-rokotetta. Ne ovat tällä hetkellä ainoat Suomessa käytössä olevat koronarokotteet, joilla on ehdolliset myyntiluvat 12 vuotta täyttäneille. Ne ovat mRNA-rokotteita.

Lisätietoja nuorten koronarokotuksista sekä huoltajan suostumus löydät tästä linkistä, koronarokotusaika.fi palvelusta

THL: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista

THL: Ohjeet nuorelle koronavirusrokotuksen saaneelle

THL: Tietoa 12–15-vuotiaan huoltajalle

EU-koronarokotustodistus Omakanta -palvelusta

EU:n todistukset koronarokotuksesta, koronavirustestistä ja sairastetusta koronavirustaudista saat nyt  Omakanta-palvelusta. 

Lähtökohtaisesti jokainen näyttää tai tulostaa koronatodistuksen itse. Henkilöt, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää Omakanta-palvelua tai valtuuttaa toista henkilöä käyttämään sitä puolestaan, saavat todistuksen terveydenhuollosta.

EU:n koronarokotustodistusta voi tarvittaessa myös pyytää Loviisan terveyskeskuksesta. Helpoiten asia hoituu Klinik palvelun kautta, johon ei tarvitse pankkitunnuksia.

Vaihtoehtoisesti todistuksen voi pyytää Loviisan terveyskeskuksen vastaanotolta, puh. 019 505 1305, ja myös Lapinjärven terveystalolta, puh. 019 505 1560. Henkilökunnan tulee tarkistaa koronatodistuksen tiedot etukäteen, joten todistuksen teko vie aikaa ja siksi se on tilattava etukäteen.

EU:n koronatodistukset ovat maksuttomia. Lisätietoja sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteesta 22.6.2021.

Rokotusaikojen siirtäminen

Rokotusaikojen siirtäminen tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti koronarokotusaika.fi -palvelun kautta. Valitettavasti ajanvarausjärjestelmän teknisistä rajoitteista johtuen aikaa ei pysty siirtämään toiseen rokotuspisteeseen. Voit myös soittaa koronarokotuksen ajanvarauspuhelimeen numeroon 0444 555 360 arkisin kello 8–16. Huomioi kuitenkin, että puhelinpalvelussa on ajoittain ruuhkaa.

Ohjeet rokotuksiin saapuville

 • Älä tule rokotukseen, jos sinulla on koronavirustautiin sopivia oireita!
 • Voit saapua rokotuspaikalle aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa, rokotuksen jälkeen jäät seurantaan 15 minuutiksi.
 • Voit ottaa mukaan yhden saattajan.
 • Huomioi pukeutumisessa, että rokotus annetaan olkavarteen.
 • Ota mukaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus.