Palveluseteli

1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialue

Saat kaikki ajankohtaiset tiedotteet ja uutiset sosiaali- ja terveyspalveluista hyvinvointialueen verkkosivuilta 1.1.2023 alkaen: itauusimaa.fi Perustiedot hyvinvointialueen palveluista saat vielä toistaiseksi Loviisan kaupungin verkkosivuilta. Hyvinvointialueen verkkosivustolle lisätään perustiedot palveluista myöhemmin keväällä.

Palveluseteli on vaihtoehtoinen tapa tuottaa sosiaali- ja terveysalan palveluja. Palvelusetelin käytöllä pyrimme lisäämään asiakkaiden valinnanvapautta, monipuolistamaan palvelutuotantoa sekä edistämään kuntien ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyötä.

Käytämme palveluseteliä seuraavissa palveluissa:

  • vammaispalvelun henkilökohtainen apu
  • ikääntyneiden kotihoito
  • omaishoito
  • rintamaveteraanien avokuntoutus
  • rintamaveteraanien kotiin vietävät palvelut.

Palvelunohjaajamme arvioi tarpeesi ja tekee palvelusetelipäätöksen. Voit valita palvelusetelituottajan kunnan hyväksymistä yksityisistä palveluntuottajista. Et maksa asiakasmaksua kunnalle. Palveluntuottaja tosin laskuttaa mahdollisen omavastuuosuuden sinulta.

Et voi vaatia palveluseteliä, mutta sinulla on aina oikeus kieltäytyä siitä. Et voi saada kotitalousvähennystä palvelusetelillä tuotetuista palveluista. Palvelu on arvonlisäverotonta. Loviisan kaupunki on 1.1.2022 siirtynyt käyttämään Palse.fi palvelusetelipalveluiden asiointikanavaa. Palse.fi palvelun ylläpitää Polycon Oy.