Onnela

Onnela tarjoaa palveluasumista henkilöille, jotka eivät enää tukipalveluiden ja kotiavun turvin pysty asumaan kotonaan.

Tarjoamme asumista omassa asunnossa tai huoneessa, saat  apua tarvitsemissasi asioissa.

Onnela sijaitsee Pernajan kirkonkylässä, maaseudun rauhassa, noin 13 kilometrin Loviisan keskustasta. Lisärakennuksemme vlmistui joulukuussa 2020, muut tilat saneerattiin keväällä 2021. Lisärakennuksen myötä Onnelasta löytyy 13 asuntoa ja 15 huonetta, sekä isot yhteiset tilat oleskelua ja ruokailua varten. Meillä on koulutettu henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden.

Asunnot ovat kooltaan noin 43 m², käsittäen tupakeittiön, makuuhuoneen ja reilunkokoisen kylpyhuoneen. Asunnot sopivat hyvin pariskunnille. Huoneet ovat noin 25 m², jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihku. Voit sisustaa asunnon/huoneen omilla huonekaluilla ja verhoilla sekä tuoda mukanasi mahdollisesti omia taloustavaroita ja muilla henkilökohtaisia esineitä.

Kaikki ruoka tarjoillaan keittiöstä. Tämän lisäksi sinulla voi mielellään olla pieniä herkkupaloja omassa huoneessasi. Henkilökunta huolehtii siivouksesta ja vaatehuollosta. Meillä käy kampaaja ja jalkojenhoitaja säännöllisesti, näitä palveluja voit halutessasi ostaa. Autamme sinuia lääkeasioissa. Sauna lämpenee useamman kerran viikossa. Sinulla on myös mahdollisuus osallistua järjestettäviin ohjelmiin, esimerkiksi leivontaan, bingoon, retkiin, luku- ja keskustelutuokioihin sekä vuodenaikaan ja pyhiin liittyviin ohjelmiin.

Teemme hoito- ja kuntoutussuunnitelmat yhdessä asukkaan ja/tai hänen omaistensa kanssa. Asukkaan kunnioittaminen, sekä yksilöllisten tarpeiden ja voimavarojen huomioiminen on meille tärkeätä. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja. Toiminnan perusajatus on mielekkään arjen ylläpitäminen!

Lääkäri käy meillä joka toinen viikko ja aina tarvittaessa. Teemme myös yhteistyötä kotisairaalan kanssa. Haluamme antaa ihmistä kunnioittavaa ja korkealaatuista hoitoa myös elämän loppuvaiheessa.

Meillä ei ole virallisia vierailuaikoja ja toivomme, että omaiset, sukulaiset ja ystävät pitävät säännöllisesti yhteyttä asukkaisiin ja henkilökuntaan.

Olemme lähellä, jos tarvitset apua tai olet seuran tarpeessa!