Onnela

Onnela tarjoaa palveluasumista henkilöille, jotka eivät enää tukipalveluiden ja kotiavun turvin pysty asumaan kotonaan.

Tarjoamme sinulle itsenäistä asumista omassa asunnossa ja apua tarvitsemissasi asioissa.

Onnelassa on 12 asuntoa ja isot yhteiset tilat oleskelua ja ruokailua varten. Onnela sijaitsee Pernajan kirkonkylässä, maaseudun rauhassa, noin 13 kilometrin Loviisan keskustasta. Meillä on koulutettu henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden.

Asunnot on suunniteltu henkilöille, jolla on alentunut liikuntakyky, joten asunnot soveltuvat hyvin apuvälineitä käyttäville. Asunnot ovat kooltaan noin 43 m², käsittäen tupakeittiön, makuuhuoneen ja reilunkokoisen kylpyhuoneen. Asunnot sopivat hyvin pariskunnille. Voit sisustaa asunnon omilla huonekaluilla ja verhoilla sekä tuoda mukanasi omia taloustavaroita ja muilla henkilökohtaisia esineitä.

Lounaan tai kevyen päivällisen voit ostaa keittiöstä. Siivouksen voit hoitaa itse, omaisten avulla tai ostaa yksityiseltä palveluntuottajalta. Myös vaatehuoltoon, kauppatavaroiden tilaamieen kaupasta sekä kampaamo- ja jalkahoitopalveluihin on mahdollisuus. Saat myös tukea ja apua lääkeasioissa. Sauna lämpenee useamman kerran viikossa. Sinulla on myös mahdollisuus osallistua järjestettäviin ohjelmiin, esimerkiksi leivontaan, bingoon, retkiin, luku- ja keskustelutuokioihin sekä vuodenaikaan ja pyhiin liittyviin ohjelmiin.

Teemme hoito- ja kuntoutussuunnitelmat yhdessä asukkaan ja/tai hänen omaistensa kanssa. Asukkaan kunnioittaminen, sekä yksilöllisten tarpeiden ja voimavarojen huomioiminen on meille tärkeätä. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja. Toiminnan perusajatus on mielekkään arjen ylläpitäminen!

Lääkäri käy meillä joka toinen viikko ja aina tarvittaessa. Teemme myös yhteistyötä kotisairaalan kanssa. Haluamme antaa ihmistä kunnioittavaa ja korkealaatuista hoitoa myös elämän loppuvaiheessa.

Meillä ei ole virallisia vierailuaikoja ja toivomme, että omaiset, sukulaiset ja ystävät pitävät säännöllisesti yhteyttä asukkaisiin ja henkilökuntaan. Lapset ovat myös tervetulleita!

Olemme lähellä, jos tarvitset apua tai olet seuran tarpeessa!