Tukipalvelut

Järjestämme sinulle tarvittaessa erilaisia tukipalveluja itsenäisen asumisen tueksi.

Ateriapalvelu

Monipuolinen ja säännöllinen ravinnon saanti on tärkeätä sinulle toimintakykysi ja terveytesi ylläpitämiseksi. Sinulla on mahdollisuus saada ateriat kotiin kuljetettuna, jos toimintakyvyn alenemisen vuoksi et kykene käyttämään kodin ulkopuolisia ruokapalveluita, tai laittamaan itse ruokaa.

Turvapuhelin

Kotona selviytymisen tukemiseksi ja turvallisuuden lisäämiseksi sinulla on mahdollisuus vuokrata turvapuhelin. Turvapuhelin on kytketty matkapuhelinliittymään. Turvapuhelimen mukana toimitetaan erillinen hälytysnappi, jonka avulla teet itse hälytyksen. Voit pitää hälytysnappia joko ranteessa tai kaulassa. Turvapuhelimen avulla pystyt tarvittaessa hälyttämään apua ympäri vuorokauden.

Saunapalvelu

Voit saada saunapalvelua, mikäli sinulla ei ole peseytymismahdollisuutta kotona.

Linjataksi

Linjataksi on tarkoitettu ensisijaisesti ikäihmisille. Maksat matkasta linja-autotaksan mukaisen maksun kuljettajalle. Kyyti tilataan kuljettajalta edellisenä päivänä klo 16:een mennessä. Maanantain kyydit voidaan tilata myös maanantaiaamuna klo 7.30–7.45 välisenä aikana. Linjataksi hakee sinut sovitusta osoitteesta.

Kuljetuspalvelu

Sosiaalihuoltona järjestettävä liikkumisen tuki on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät kykene itsenäisesti käyttämään julkisia liikennevälineitä alentuneen toimintakyvyn, sairauden, vamman tai muun vastaavanlaisen syyn perusteella ja joille tuki liikkumiseen on tarpeen jokapäiväiseen elämään kuuluvien asioiden hoitamista varten.

Arvioimme palvelutarvettasi yksilöllisesti, kartoitamme elämäntilanteesi, elinympäristösi ja vammastasi tai sairaudestasi aiheutuvat toimintarajoitteeet. Myönnämme taksikorttia (enintään kahdeksan yhdensuuntaista matkaa asioimis- ja virkityskäyttöön) ensisijaisesti henkilöille, joilla itsellä ei ole toimintakykyrajoitteiden lisäksi taloudellisia mahdollisuuksia taksipalvelujen käyttöön.

Askolan, Loviisan, Porvoon ja Sipoon uusi kuljetuspalveluiden ohjauskeskus aloittaa toimintansa 1.9.2022

Ohjauskeskus hoitaa sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisia henkilökuljetuksia. Kuljetuspalvelut tilataan jatkossa uudesta ohjauskeskuksesta. Kuntien yhteisen ohjauskeskuspalvelun toteuttamisesta vastaa Taksi Helsinki. Kuljetustilauksen voi tehdä soittamalla, tekstiviestillä, sähköpostilla ja sovelluksella.

Ennakkotilauksia uuteen ohjauskeskukseen voi tehdä 22.8.2022 kello 9 alkaen.

Kuljetuspalvelun piirissä oleville asiakkaille on lähetetty tarkemmat asiakasohjeet matkojen tilaamisesta ja palvelun käyttämisestä. Lisätietoja antaa palveluvastaava Monica Sund.