Varmennekorttipalvelut

Rekisteröintipisteestä (RA-piste) voit noutaa/tilata varmennekortin, joka on Väestörekisterikeskuksen (VRK) myöntämä kortti vahvaan sähköiseen tunnistautumiseen ja allekirjoittamiseen (ammattikortti).

Asioidessasi rekisteröintipisteessä korttiasioissa (varakortin nouto, uuden kortin tilaus, kortin nouto, PUK-tunnusluvun tilaus) ota mukaasi voimassa oleva poliisin myöntämä virallinen henkilötodistus (passi tai 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti). Ajokortti ei enää käy tunnistusvälineenä! Lisätietoja Väestörekisterikeskus, varmennemyynti@vrk.fi.

 Muut kuin Loviisan kaupungin työntekijät

Väestörekisterikeskuksen myöntämän varmennekortin voi tilata Loviisan rekisteröintipisteestä myös yksityisille terveydenhuollon ammattilaisille. Terveydenhuollon ammattikortin käyttäjinä on koko Valviran Terhikki-rekisteriin kuuluva terveydenhuollon ammattihenkilöstö.

Muiden kuin Loviisan kaupungin työntekijöiden varmennekorttien tilaaminen on maksullinen palvelu. Kortin tilaaminen maksaa 56,00 €. Loviisan rekisteröintipisteestä voi tilata vain kuvattomia kortteja. Varmennekortin tarvitseva ammattilainen varaa sopivan kalenteriajan Loviisan rekisteröintipisteestä, maksaa palvelumaksun ennakkoon ja tulostaa maksusta pankin tositteen. Tositteen ja henkilöllisyystodistuksen kanssa kortin tilaaminen onnistuu 15 minuutissa ja kortti toimitetaan asiakkaan kotiosoitteeseen.

Ohje Loviisan perusturvan ulkopuoliselle varmennekortin tarvitsevalle ammattilaiselle

  1. Varaa kalenteriaika Loviisan rekisteröintipisteestä.
  2. Maksa palvelumaksu 56,00 € (kortti). Maksun saaja on Loviisan kaupunki ja tilinumero on FI77 5557 0520 0337 50. Kirjoita maksun viestikenttään: L306 /VRK-kortti/ oma nimesi. Tulosta maksusta pankin tosite, jossa tulee näkyä pankin arkistointitunnus.
  3. Saavu rekisteröintipisteeseen varattuna aikana ja todista tositteen avulla maksu rekisteröijälle. Samalla tunnistaudu voimassaolevalla henkilöllisyystodistuksella. Tositteen tai voimassaolevan henkilöllisyystodistuksen puuttuminen keskeyttää palvelutilanteen. Maksua ei palauteta.
  4. Rekisteröijä tilaa kortin sovittuun kotiosoitteeseen ja tulostaa sinulle tilausvahvistuksen.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt voivat uusia ammattikortin voimassa olevalla ammattikortilla myös Väestörekisterikeskuksen sähköisen palvelun kautta, WebVartti.