Lääkäri- ja hoitajavastaanotot

Toimi näin jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan

Jos olet matkustanut epidemia-alueella ja sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa alueelta paluun jälkeen, tai jos olet ollut läheisessä kontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön:

 • Soita aina ensin Loviisan terveyskeskukseen numeroon 019 505 1300 (arkisin kello 8-16) tai Päivystysavun numeroon 116 117. Saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta, älä hakeudu hoitoon ennen soittamista! Hätätapauksessa soita 112!
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.

Pitkäaikaisten sairauksien kontrollit sekä resepti-, rokotus- ja todistusasiat hoidetaan lääkäreiden ja hoitajien ajanvarausvastaanotoilla

 • Loviisan terveyskeskus, Öhmaninkatu 4, 07900 Loviisa. Sisäänkäynti ovi D2, 2 kerros. Avoinna arkisin kello 8-16, puh. 019 505 1305.
 • Lapinjärven terveystalo, Lapinjärventie 25, 07800 Lapinjärvi. Avoinna maanantai-torstai kello 8-16, perjantai kello 8-14, puh. 019 505 1560.
 • Koskenkylän terveystalo, Suurpellontie 2, 07700 Koskenkylän Saha. Avoinna maanantai-torstai kello 8-16, perjantai kello 8-14, puh. 019 505 1550.

HUOM! Reseptien uusinnat ensisijaisesti Omakanta-palvelun kautta!

Kiireellinen hoito ja uusien sairausasioiden vireillepano

Kiireellinen hoito ja uusien sairausasioiden vireillepano tapahtuvat ilman ajanvarausta Loviisan terveyskeskuksen kiirevastaanotolla, Öhmaninkatu 4, 07900 Loviisa. Sisäänkäynti ovi D1, 1 kerros. Voit soittaa numeroon 019 505 1300 tai tulla suoraan paikan päälle ja ottaa jonotusnumeron. Mikäli otat meihin yhteyttä ennen kello 15, käsittelemme asiasi saman päivän aikana. Kello 15 jälkeen tapahtuvat yhteydenotot käsitellään pääsääntöisesti seuraavana arkiaamuna (mikäli asian kiireellisyys sen sallii).

Käytössäsi on myös sähköinen hoidon tarpeen arviointi, voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen helposti verkossa silloin kuin sinulle sopii Klinik-asiointipalvelun kautta. Lisätietoja sähköisestä asioinnista!

Sairaanhoitajan/terveydenhoitajan vastaanotto

Tyypillisiä hoitajan vastaanotolla hoidettavia asioita ovat

 • erilaiset toimenpiteet, mm. injektiot, haavahoidot, korvahuuhtelut ja kuulotutkimukset
 • akuutit infektiot kuten flunssa tai silmätulehdus (hoitaja kirjoittaa tarvittaessa sairaustodistuksen työnantajaa varten).

Kroonisten sairauksien seuranta ja hoito tapahtuu yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaan. Voit varata kiireettömän vastaanottoajan hoitajan vastaanotolle eTerveys -palvelun kautta, lue enemmän!

Matkailijan terveysneuvonta

Suunnitteletko matkaa ulkomaille?

Hyvät neuvot ja riittävät ehkäisevät toimet ovat tärkeitä kaikille matkaan lähtijöille. Jos epäilet rokotussuojasi kaipaavan päivitystä, ota riittävän ajoissa (vähintään kaksi kuukautta ennen matkaa) yhteyttä terveydenhoitajaan!

Hygieniahoitaja

Hygieniahoitajan työhön sisältyy

 • hygienia-asioista huolehtiminen
 • infektioiden torjunta ja valvonta
 • tartuntatautien ehkäisy ja selvittelytyöt
 • yhteistyö alueen muiden laitoksien kanssa (sekä yksityiset että kunnalliset)
 • koulutuksien järjestäminen.