Päivystys

Kun on hätätilanne, soita hätänumeroon 112! Hätätilanteita ovat esimerkiksi tajuttomuus, kova rintakipu, halvausoire (toispuolinen puutuminen tai voimattomuus, suupielen roikkuminen ja/tai puheen häiriö) tai onnettomuus.

Epäiletkö saaneesi koronavirustartunnan?

 • Varaa aika koronanäytteenottoon sähköisesti osoitteesta koronabotti.hus.fi
 • Voit myös tehdä sähköinen oirearviointi Klinik asiointipalvelun kautta. Pyrimme vastaamaan kello 15 mennessä lähetettyihin yhteydenottoihin saman arkipäivän aikana. Tämän jälkeen lähetettyihin yhteydenottoihin vastaamme seuraavan arkipäivän aikana.
 • Mikäli et pysty asioimaan sähköisesti, voit myös soittaa Loviisan terveyskeskukseen puh. 019 505 1300, puhelinpalvelu on auki arkisin kello 8–15. Huomaa, että vastaanotto toimii ainoastaan ajanvarauksella, soita aina etukäteen! Vastaanotto on auki arkisin kello 8–16.
  • Muina aikoina – soita päivystysapuun 116117 silloin, kun et pärjää koronavirustaudin oireiden kanssa kotona. Katso ohjeet alla.
  • Hätänumero 112

Itsepalveluajanvaraus koronatestiin

Varaa aika koronanäytteenottoon sähköisesti osoitteesta koronabotti.hus.fi.

Palvelu on helppokäyttöinen; vastaa oirekyselyyn, tunnistaudu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteen avulla, täytä esitiedot ja varaa itsellesi aika. Saat vahvistuksen näytteenottoajasta sekä tulo-ohjeet tekstiviestillä. Näytevastauksen valmistuttua saat tekstiviestin koronatestin tuloksesta. Itsepalveluna varatun koronavirustestin tulokset näkyvät Omakanta-palvelussa vielä tässä vaiheessa pienellä viiveellä.Voit varata aika koronanäytteenottoon myös lapsellesi.

Terveydenhuollon yhteispäivystys

Arkisin klo 8–16: Soita Loviisan terveyskeskuksen puhelinpalveluun, puh. 019 505 1300, puhelinpalvelu on auki arkisin kello 8–15. Huomaa, että vastaanotto toimii ainoastaan ajanvarauksella, soita aina etukäteen! Loviisan terveyskeskus on auki arkisin kello 8–16.

Arkisin klo 16 jälkeen, viikonloppuisin ja pyhinä päivystys sijaitsee Porvoon Sairaalassa. Soita Päivystysavun numeroon 116 117 ennen kun hakeudut päivystykseen (puhelu on maksuton).

Päivystysapu tarjoaa päivystyksellisiin asioihin keskittynyttä terveysneuvontaa ja hoidon tarpeen arviota ympäri vuorokauden. Hoidon tarpeen arviointi tehdään puhelun aikana. Mikäli tilasi ei vaadi käyntiä päivystyksessä, saat kotihoito-ohjeita, tai sinut ohjataan Loviisan terveyskeskukseen seuraavana arkipäivänä.  Lisätietoja Päivystysavusta

Päivystysapu ei palvele seuraavissa koronaan liittyvissä asioissa:

 • ajanvaraukset koronavirustestiin
 • koronavirustestitulosten tiedustelut
 • sairauslomatodistukset tai karanteenipäätökset
 • rokoteajanvaraukset
 • koronapassiin liittyvät tiedustelut

Loviisalaisena voit myös hakeutua Kymenlaakson keskussairaalan päivystykseen, soita Päivystysavun numeroon 116 117 ennen kun hakeudut päivystykseen (puhelu on maksuton).

Suun terveydenhuollon yhteispäivystys iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä

Päivystys järjestetään Haartmanin sairaalassa. Soita aina ensin numeroon 09 471 71110!

Maanantai-perjantai:
Ajanvaraus klo 14–21
Vastaanotto klo 16–21
Viikonloppuisin ja arkipyhinä:
Ajanvaraus klo 8–21
Vastaanotto klo 9–21
Puistosairaala, C-ovi, Stenbäckinkatu 11, 00290 Helsinki

Suusairauksien yöpäivystys

Suusairauksien yöpäivystys toimii Töölön sairaalassa tapaturma-asemalla suu- ja leukakirurgian päivystyksen yhteydessä, osoitteessa Töölönkatu 40, 00260 Helsinki.

Palveluajat: maanantaisin-sunnuntaisin kello 21–8

Hoidon tarpeen arviointi tapahtuu Päivystysavun (puh. 116 117) kautta. Päivystys toimii lääketieteellisen kiireellisyysperiaatteen mukaisesti.