Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuolto toimii arkisin Loviisassa ja lisäksi muutamana päivänä viikossa Lapinjärvellä. Virka-ajan ulkopuolinen päivystys sijaitsee Helsingissä.

Pyydämme välttämään ajan varaamista paikan päällä. Voit olla meihin yhteydessä sähköisesti ympäri vuorokauden Klinik asiointipalvelun kautta tai arkisin kello 8–15 puhelimitse 019 5600 301. Numeroon ei voi lähettää tekstiviestejä. Osan ajoista voi varata myös suun terveydenhuollon sähköisen ajanvarauksen kautta.

Kiireellistä aikaa varatessa on hyvä soittaa heti aamulla.

Pyydämme siirtämään aikaasi, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai olet altistunut koronavirukselle viimeisen kahden viikon aikana. Hoidamme potilaat, joilla on särkyä, vaikka heillä olisikin hengitystieinfektion oireita tai korona-altistus, mutta tarvittavien suojatoimien vuoksi asiasta on kerrottava etukäteen.

Pyydämme siirtämään aikaasi, jos sinulla on huuliherpes, ellei sinulla ole kiireellistä hoidon tarvetta. Herpes voi hammashoidon yhteydessä tarttua kasvoissasi toiseen kohtaan tai hoitohenkilökuntaan.

Jos sinulla on veriteitse tarttuva tauti, pyydämme mainitsemaan siitä aikaa varatessa ja varaamaan ajan ainoastaan puhelimitse.

Virka-ajan ulkopuolinen päivystys järjestetään Helsingissä (katso tarkemmat tiedot kohdasta Päivystys).

Voit peruuttaa varatun ajan ympäri vuorokauden Klinik asiointipalvelun kautta tai soittamalla numeroon  019 5600 301 ja jättämällä puheviestin ohjeiden mukaan (numeroon ei voi lähettää tekstiviestejä). Sinun on tehtävä peruutuksesi viimeistään varattua aikaa edeltävänä päivänä. Peruuttamattomasta poisjäännistä perimme 51,50 euron maksun 15 vuotta täyttäneiltä.

Voit varata ajan myös suun terveydenhuollon sähköisen ajanvarauksen kautta.  Verkkoportaalin kautta voit varata ajan aikuisen tarkastukseen, lohkeaman takia tai hammaskiven poistoon, jos sinulle on aiemmin tehty hoitosuunnitelma, jossa on määritetty seuraavan hammaskiven poiston ajankohta. Vuodesta 2018 alkaen tehdyt hoitosuunnitelmat näet Omakannan kautta. Lasten tarkastuksiin ei voi varata aikaa internetissä, vaan ajat lähetetään automaattisesti postitse.

Täytä esitietolomake ja ota se mukaan vastaanotolle. Hammaslääkäri tarvitsee tiedot mahdollisista sairauksistasi tai lääkityksistäsi voidakseen hoitaa sinua turvallisesti.

Tarkastukset

Hampaiden hoito

Ravinto ja hampaat

Ohjeet proteesien käyttäjälle

Purentavaivat

Ohje purentakiskon käyttäjälle