Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut itäisellä Uudellamaalla

Itäisen Uudenmaan kunnat ovat käynnistäneet yhdessä kaksi hanketta, joissa kehitetään tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluja itäiselle Uudellemaalle. Hankkeissa ovat mukana Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo. Hankkeiden rahoitukseen on saatu valtionavustusta, joka liittyy valmisteilla olevaan sote-uudistukseen.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen verkkosivusto on avattu

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelu etenee. Hyvinvointialueen verkkosivusto on avattu osoitteissa itauusimaa.fi ja ostranyland.fi. Hyvinvointialueen valmistelua voi jatkossa seurata myös sosiaalisessa mediassa, mm. Twitterissä ja Facebookissa.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue ottaa vastuun sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Myrskylässä, Porvoossa, Pukkilassa ja Sipoossa 1.1.2023. Hyvinvointialueen ylin päättävä elin, aluevaltuusto, valitaan vaaleilla tammikuussa 2022.

Hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin tiedottaa ajankohtaisista, käsiteltävistä asioista uudella verkkosivustolla, jossa julkaistaan suomeksi ja ruotsiksi mm. uutiset, esityslistat ja pöytäkirjat. Sivustolta löytyy myös tietoa aluevaaleista, hyvinvointialueen hallinnosta ja kehityshankkeista.