Förmånligt boende mitt i naturen

Familjen Grundström bor i det natursköna bostadsområdet Israelsskogen i Forsby i Lovisa. Israelsskogen präglas av vacker skog, kullar och berg. Tomterna är stora och många barnfamiljer har bosatt sig här.

”Vår familj flyttade hit i slutet av 2009. Vi vuxna har rötterna i Lovisanejden. På grund av studier och jobb bodde vi i Helsingfors i några års tid innan östra Nyland började locka igen och vi flyttade till Borgå. Efter fyra år i radhuslägenhet där blev längtan efter ett egnahemshus allt större. I Israelsskogen hittade vi det vi letade efter. Jämfört med andra bostadsområden är tomterna relativt stora här.

Ett annat plus med Israelsskogen är att vi får bo så att säga mitt i skogen men ändå centralt.  Alla blåbär till hushållet plockas på bakgården, men vi har inte lång väg till motorvägen och kommer fort både till Lovisa centrum och Kotka samt till Borgå och Helsingfors.

Israelsskogen är ett lugnt område med många barnfamiljer och grannsämjan är god. Nära oss finns en bybutik, daghem, skolor, hälsorådgivning, en idrottshall och en pizzeria. Bokbussen besöker området varannan vecka och skolskjutsarna sker med taxi.

Det enda vi saknar för barnen är en gångtunnel under väg 170.”