Tidigare utställningar

Det tysta suset – målningar 17.5.-11.6.2017

Vi har i HAVINA-konstnärsgruppen en gemensam ställning med miljö: det är en unik och märklig upplevelse för oss alla. Vårt konstverk visar uppfattningar och tolkningar om miljö och det starka bandet mellan natur och människan. På utställningen presenterats oljemålningarna på duk och bild målad med akrylfärg.

Johanna Mäkitalo (f. 1966)

”Jag är intresserad av landskap, planta, insekter och natur. Jag förenar mig med landskapsmåleriets tradition, med måleriets kedja. Jag bor vid mina bilder. Världen i mina målningar är vacker, men där finns någonting hotande som sprider sig: det mörknar, moln hopar sig, skuggor som rör sig.” Johanna Mäkitalo är som ordinariemedlem i Målarförbundet och i Konstnärsgillet i Jyväskylä.

Maarit Siltamäki (f. 1982)

“Himlen i morgonkaffe. Det förändras ljusetfrån köksfönstret. Fred. Gå på en blåsig dag. Morgonen kyss. Tillväxt. Grå himmel kommer nära mig. Moln på min hud. Mina målningar föds från vardagen samt naturupplevelser. Från små stunder. Ibland är stunder för kort. Den flyttningen om sorgliga färger på himlen gör mig at stanna på ögonblick. Ett ögonblick fortsätter framåt like som flyttfåglar, och lämnar mig att förvänta. Utan min uppmärksamhet, bakom min rygg, stunder glider över. Känslor och färger flyttar på mina målningar med borstar och knivar. Tjocka lager av färg kombinerar med den tunna klara färgen. Mellan borstningar det ofta föder poetiska texter, som kommer att förbli i målningars namn.” Maarit Siltamäki är som medlemsaspirant i Målarförbundet och som ordinariemedlem i Konstnärsgillet i Jyväskylä.

Kristiina Lempiäinen-Trzaska (f. 1958)

”Jag undersöker saker, som har lämnat spår. Jag pausar i stunden och arbetar enligt minne och erfarenheter av förändringar. I mina bilders värld är sann och osann, men också synlig och osynlig överlappande. Mitt konstverk är inspirerade av dialog och samband mellan tid och plats. Olika tillfälles observationer och känslorna av förändringar fästas på mina bilder.” Kristiina Lempiäinen-Trzaska är som ordinariemedlem i MUU r.f., i Konstnärsgillet i Jyväskylä och i Konstnärsgillet i Kotka. Hon är också som medlem av konstnärers förening i Järvilinna.