Det händer på Almska Gården

Almska Gården är ett kulturhus för hela familjen. Här hittar du alla aktuella evenemang.

Kulturkaffe

Nästa kulturkaffe: Tiden informeras senare

Välkommen på kulturkaffe!

Kulturkaffe är ett infomöte för Lovisaföreningar och kulturaktörer. Kom med och få mer information om planer som är på gång i Lovisa och ge idéer till vad vi kan göra tillsammans. Träffen har fri samvaro, vi bjuder på kaffe och te.

Ingen förhandsanmälan, varmt välkommen!

 

TIDIGARE HÄNDELSER

BELLMAN 280 ÅR

 

OBS! Nytt datum: 11.9.2020 kl. 19.00

Plats: Almska Gården, Lovisa

Biljetter: 15€ (endast kontant betalning, eller MobilePay)
Bokning: cmbellman280@gmail.com

Monolog- och sångföreställningen “Carl Michael Bellman” tar sin utgångspunkt i den stad och de människor; som Bellman så skickligt lät skildra.

Utifrån Bellmans monologer och sånger; och genom egenhändigt skrivna monologer, har Matteus Blad låtit knyta an till de människor och Fredmans-gestalter som finns bland oss här idag; och låtit visa att Bellmans värld, på ett besynnerligt sätt, är lik vår egen.

Matteus Blad är bosatt i Helsingfors och är verksam som skådespelare och sångare. Föreställningen är en del av en föreställnings-turné; under namnet “Bellman 280 år”.

 

JOURNAL INTIME PÅ ALMSKA GÅRDEN

Sö 15 mars kl. 16.

 

 

Blecktrion Journal Intime har fått ge namn åt hela turnén med det lekfulla tillägget PLAYTIME. Trion spelar tillsammans med trummisen Jérémie Piazza, som bekrivs som själfull. Hela orkestern kallas för Bigband i fickformat, den spelar jazzmusik i filmregissören Jacques Tatis smågalna anda. Kvartetten består av Sylvain Bardiau, trumpet, Matthias Mahler, dragbasun, Fred Gastard, bassaxofon och Jérémie Piazza trummor.

Journal Intime turnerade i Finland under åren 2012 till 2015 för att hedra Jimi Hendrix med det uppskattade programmet Lips on Fire, Pori Jazz hörde bland många andra stora estrader till turnén. Det är första gången Lovisa får besök av den berömda orkestern.

Programmet PLAYTIME tar avstamp i traditionell jazz, groove jazz och fransk populärmusik, hit hör också poetisk filmmusik av Jacques Tati. Framförandet blandar fördomsfritt virtuosa avsnitt, förfinade arrangemang med frisläppta improvisationer. Biljetterna kostar 10 euro, barn i vuxet sällskap kommer in gratis. Arrangör är Free Okapi och Vapaat äänet med stöd av Lovisa stads kulturbyrå. Mera info:http://www.triojournalintime.com

Filmaktig flamencogitarrmusik på Almska gården

Juho Koskimies (1980) är en flamencogitarrist och kompositör med lång erfarenhet. Han har haft konserter på olika håll i Finland och ackompanjerat otaliga flamencodansare och -sångare. För närvarande koncentrerar Koskimies sig i en soloturné där han framför sina egna kompositioner.

I sin musik strävar Koskimies efter att kombinera flamencos harmoniska språk med finländsk melankoli.

Fredag 10.1.2020 kl. 18.00

Konsertens längd cirka en timme, biljetter 10 euro.

Check Your Privilege

Utställningen öppnar 7.12 kl 12.00

Guidad rundtur i utställningen kl 14.00
Öppningsfest kl 19.00. Alla välkomna, vi bjuder på Glögg!

 

 

Mer evenemang: https://www.loviisa.fi/sv/evenemang/


Är du intresserad av att hyra Almska Gården för ditt evenemang? Läs om information för arrangörer.