Lovisa hälsovårdscentral som arbetsplats

Lovisa är en tvåspråkig småstad vid havet med cirka 15 000 invånare. Vi söker en medicine kandidat/allmänläkare/specialiserande läkare till ett mångsidigt jobb i vår fungerande arbetsgemenskap inom öppenvården.

Minimikravet på utbildningsnivån är LK 5 kandidat eller LK 4 till avdelningens vikariat. Lön: studerande 5–6 år 5 678,95 euro i månaden, legitimerad läkare 6 608,61 euro i månaden. Vår hälsovårdscentral är öppen mån.–fre. klockan 8–16 och arbetstiden är 38 h 15 min/vecka enligt AKTA och arbetsperiodens början och längd kan överenskommas individuellt. Loviisan historiallinen alakaupunki Puutarhakatu.Historiska Nedre stan i Lovisa, Trädgårdsgatan
I Lovisa centrum finns det ett bra utbud med hyresbostäder till en mycket rimlig hyra (t.ex. vuokraovi.com).

Vår hälsovårdscentral använder en fungerande läkare-skötare-konsultationsmodell. Vi har utvecklat modellen kraftigt under det senaste året och utvecklingsarbetet fortsätter. Hos oss har du goda möjligheter att själv vara med och påverka arbetsbeskrivningen och arbetstiden. Seniorbefolkningen i området är relativt stor, men till exempel är vår hemvård effektiv, vilket minskar trycket både för mottagningen och för den brådskande mottagningen. I Lovisa och nu även regionalt i Östra Nyland har det aktivt utvecklats hemsjukhusverksamhet. Vi erbjuder också tjänster inom barnrådgivning och skolhälsovård, som det finns möjlighet att göra med konsultationsstöd från en erfaren skol- och rådgivningsläkare.

Vi har på vår hälsovårdscentral en bäddavdelning och en brådskande mottagning för patienter i behov av primärvård, men vi har ingen egentlig jourskyldighet. Borgå sjukhus är belägen nära oss och betjänar patienter som behöver specialiserad sjukvård och vård under veckoslut. Konsultationssamarbetet fungerar ypperligt. Vi samarbetar även med Kotka sjukhus. Vi har fysioterapitjänster samt HUSLAB och HUS-rgt tjänsterna står oss till förfogande. Vi producerar också hälsovårdstjänsterna för Lappträsk. Hälsovårdscentralen är öppen mån.–fre. klockan 8–16.

Vi är en undervisningshälsocentral på HUS-området. Här får du stöd av erfarna seniorläkare, och som ett östnyländskt samarbete förverkligas regionalt de regelbundna gemensamma sammankomster som hör till specialläkarutbildningen och specialutbildningen för allmänläkare och specialläkarutbildningen i allmänmedicin. Det räknas till fördel att kunna de båda inhemska språken, men man klarar sig också bra enbart med goda färdigheter i finska.

Vi satsar allt mer på elektroniska tjänster. Vi har en utvecklingspositiv stämning och konkurrenskraftiga löner, välkommen!

Kontakta ledande läkare Marika Ylärakkola, tfn 040 665 18 25, marika.ylarakkola@loviisa.fiLoviisan Laivasilta. Lovisa Skeppsbron.