Hela Finland dansar till Hula hula på midsommarafton – även i Lovisa

Dansa dig till världsrekord på Skeppsbron på midsommaren!

Vi försöker slå världsrekord i att dansa tillsammans på midsommarafton. Klockan 22 kommer hela Finland att dansa till Robins låt Hula hula. Också på Skeppsbron i Lovisa spelas låten då, så kom med och försök slå världsrekord till äran av vårt hundraåriga Finland.

På Skeppsbron i Lovisa dansar vi under ledning av koreograf Susanna Karvinen. Världsrekordsförsöket är en del av Finland 100-evenemangen och hör till Tanssin tiedotuskeskus utmaning Koko Suomi Tanssii – Hela Finland dansar. Midsommaraftonens Hulahula Finland-dansutmaning koordineras av Yle.

Världsrekordförsöket ordnas i samband med den traditionella midsommarfesten på Skeppsbron i Lovisa, som ordnas på midsommarafton den 23.6 klockan 1824. På programmet bland annat dansmusik av dansbandet Merituuli från och med klockan 18.

Du kan delta i Skeppsbrons midsommarföreberdelser genom att vara med och binda midsommarstången på torsdagen den 22.6 klockan 16 på Skeppsbron.

Midsommarbrasa kan du njuta av bland annat i Valkom, där det ordnas midsommarfest vid Valkom träsk. Midsommarbrasan tänds klockan 21.30.

visitlovisa.fi

Hula hula-kampanjen på finska Yles webbplats