Laboratorieprov av Marevan-användare tas i Lovisa även under vårdarstrejken – officiella coronavirustest kan tas i Borgå

terveyskeskus hälsovårdscentral

Till följd av strejken har HUS-laboratoriets icke-brådskande blodprov skjutits fram även i Lovisa tills strejken är över. Om din dosering av den blodförtunnande medicinen Marevan har ändrats efter den senaste provtagningen och om du den här veckan eller nästa vecka borde ha haft ett INR-prov för att mäta Marevan-halten, kan provet tas även på Lovisa hälsovårdscentral.

Om du har något annat brådskande laboratorieprov under strejken och du inte är säker på om provet kan skjutas fram tills strejken är över, vänligen kontakta Lovisa hälsovårdscentral. Kontakta helst din egenvårdare direkt via e-tjänsten Klinik. Du kan också ringa direkt till din egenvårdare under telefontiden. Det är dock bra att komma ihåg att på förhand bokade laboratorieprov i samband med periodiska kontroller kan skjutas fram tills strejken är över.

Coronaprovtagningen i Lovisa är stängd under strejken

Också coronaprovtagningen i Lovisa är stängd under strejken. Om du behöver ett officiellt PCR-test, har 9Lives ett öppet provtagningsställe i Borgå. Du kan själv boka tid för provtagning via tidsbokningstjänsten https://koronabotti.hus.fi/sv/, inte via 9Lives egna webbplats.

Läs här när du behöver laboratoriebekräftat coronavirustest.