Munhälsovård

Munhälsovården sker i Lovisa under vardagarna, samt i Lappträsk några dagar i veckan. Utanför tjänstetid ordnas vården i Helsingfors.

Vi ber att du undviker att reservera tid på plats och ställe. Kontakta oss elektroniskt dygnet runt via e-tjänsten Klinik, eller per telefon 019 505 1340 vardagar klockan 8–15. En del av tiderna kan även reservas via munhälsovårdens elektroniska tidsbeställning. 

Ring genast på morgonen om du ska reservera en brådskande tid.

Du kan inte komma till oss på tandvård, om du under haft symptom på luftvägsinfektion, eller om du under de senaste två veckorna varit i kontakt med en coronapatient. I brådskande fall kan du dock ringa, så ordnar vi eventuellt vård på annat ställe.

Jouren utanför tjänstetiden ordnas i Helsingfors (se närmare Jour).

Du kan avboka en beställd mottagningstid dygnet runt via e-tjänsten Klinik eller genom att ringa till nummer 019 505 1340 och lämna ett meddelande. Du måste göra din avbokning senast dagen innan mottagningstiden. Vi tar ut av 15 år fyllda en avgift på 50,80 euro för mottagningstider som inte är avbokade.

Du kan också reservera tid via munhälsovårdens elektroniska tidsbeställning. Via webbportalen kan vuxna reservera tid för granskning, reservera tid på grund av sprucken tand, eller reservera tid för borttagning av tandsten (om du tidigare fått en vårdplan med datum för följande borttagning av tandsten). Vårdplaner som är uppgjorda från och med år 2018 ser du på Mina Kanta -sidorna. Tider för barns tandkontroller skickas automatiskt per post, dessa tider kan du inte reservera via webbportalen.

Fyll i blanketten för förhandsuppgifter och ta med dig den till mottagningen. Tandläkaren behöver uppgifterna om dina eventuella sjukdomar eller medicineringar för att kunna ge dig säker vård.

Kontroller

Att sköta tänderna

Födan och tänderna

Anvisningar för dem som använder protes

Problem med bettet

Anvisning för dem som använder bettskena