Neljännen koronarokotuksen kohderyhmä laajenee Loviisassa ja Lapinjärvellä

Loviisan kaupunki tarjoaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti neljännen koronarokoteannoksen yli 65-vuotiaille, joilla on erityinen tehosteannoksen tarve.

Neljännen koronarokoteannoksen kohderyhmä laajenee sellaisiin yli 65-vuotiaille, jotka ovat koti- tai omaishoidon piirissä, sekä muihin yli 65-vuotiaille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet ja jotka eivätkä pärjää yksin kotona. Henkilön tulee tarvita viikoittaista apua arjessa selviytymiseen terveyden ja/tai toimintakyvyn johdosta.

Neljänsiä rokoteannoksia tarjotaan edelleen myös kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille. Lisäksi neljänsiä koronarokotuksia suositellaan 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

Koronavirustaudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä annosta. Sairastettu koronavirustauti vastaa yhtä rokoteannosta. Lisätietoja neljännestä koronarokoteannoksesta löydät THL:n verkkopalvelusta.

Kriteerit ovat yhteiset Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueelle. Niiden perusteena on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 5.5.2022 antama suositus.

Ajanvaraus koronarokotukseen: koronarokotusaika.fi. Voit myös ottaa yhteyttä Klinik asiointipalvelun kautta, tai varata ajan puhelimitse 0444 555 360 arkisin kello 8–16.

Lisätietoja koronarokotuksista löydät THL:n verkkopavelusta.