Toukokuusta lähtien voidaan mRNA-koronarokotteita antaa kaikille rokotettaville ikäryhmille – AstraZenecan rokotteen ikäraja pysyy ennallaan

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on 21.4.2021 linjannut, että toukokuusta lähtien myös 65–69-vuotiaille voidaan antaa mRNA-rokotteita (Pfizer Biontechin sekä Modernan rokotetta), jos rokotettava niin toivoo. Tämän ikäryhmän asukkaille Loviisassa ja Lapinjärvellä käytetään Modernan rokotetta mikäli rokotettava haluaa käyttää mRNA-rokotetta.

”Erityisesti mRNA-rokotteiden saatavuus on parantunut ja paranee edelleen tulevien viikkojen aikana. 65–69-vuotiaat ihmiset voivat halutessaan saada mRNA-rokotteen noin viikosta 18 eli toukokuun alusta lähtien. Siinä vaiheessa valtaosa ikääntyneistä ja sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvista henkilöistä on saanut rokotuksen. Pienemmillä paikkakunnilla tämä voi toteutua mRNA-rokotteiden saatavuuden vuoksi hieman myöhemmin”, toteaa THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio.

Ne 65 vuotta täyttäneet, jotka ovat saaneet ensimmäisenä rokoteannoksena Astra Zenecan rokotetta, saavat ensisijaisesti myös toisella rokotuskerralla AstraZenecan rokotetta.

HUS Apteekki, joka hallinnoi ja koordinoi rokotetoimituksia Uudellamaalla on 22.4.2021 ilmoittanut, että myös Loviisaan tulee jatkossa Pfizer Biontech rokotetta. Meille toimitetut määrät ovat aluksi pienet, ja ovat toistaiseksi ensisijaisesti tarkoitettu 18–64-vuotiaiden riskiryhmien tehosterokotuksiin.

Emme valitettavasti voi vielä tarkkaan sanoa, mistä alkaen pääsemme rokottamaan heitä, jotka haluavat vaihtaa rokotevalmistetta ja peruvat jo varattua rokotusaikaa.

THL tiedottaa 21.4.2021 – mRNA-koronarokotteita voidaan antaa toukokuusta lähtien kaikille rokotettaville ikäryhmille – AstraZenecan rokotteen ikäraja pysyy ennallaan