Loviisan terveyskeskuksen toimintamalli uudistuu 7.1.2021 alkaen

Uudistamme Loviisan terveyskeskuksen toimintamallia. Jatkossa lääkäri/hoitajavastaanoton toiminta perustuu moniammatilliseen tiimimalliin. Uudistuksen tavoitteena on keskittää potilaan asiat yhdelle terveydenhuollon ammattilaiselle, joka suunnittelee potilaan hoitoa sekä osallistuu sen toteuttamiseen.

Jatkossa potilaat ottavat yhteyttä kaikissa terveysongelmissaan ensisijaisesti omahoitajaan, mikäli sellainen on potilaalle osoitettu. Näin tulee toimia myös kiireellisissä asioissa. Parhaiten tämä onnistuu Klinik-asiointipalvelun kautta, jossa voi lähettää viestin suoraan omahoitajalle.

Uudistuksen myötä omahoitajien/terveydenhoitajien puhelinajat muuttuvat. Uudet ajat ovat arkisin kello 9–9.30 sekä 12.30–13. Mikäli asiakas ei tavoita terveydenhoitajaa puhelinajalla, hänelle soitetaan takaisin.

Mikäli potilaalle ei ole osoitettu omahoitajaa, otetaan ensisijaisesti yhteyttä terveyskeskukseen Klinik-asiointipalvelun kautta. Mikäli sähköinen asiointi ei onnistu, voi myös soittaa numeroon 019 505 1300 arkisin kello 8–16.

Mikäli kyseessä on tapaturma, tulee jatkossakin olla yhteydessä suoraan terveyskeskuksen kiirevastaanottoon, puh. 019 505 1300 arkisin kello 8–16.

Mikäli kyseessä on akuutti hätätila, soitetaan hätänumeroon, 112, tai Päivystysapuun, 116117 (virka-ajan ulkopuolella).

Lisätietoja lääkäri- ja hoitajavastaanoton uudesta toimintamallista sekä omahoitajien yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkopalvelun Lääkäri- ja hoitajavastaanotot -sivulta.