Tietokoneet ja laitteet

Tietokoneet ja laitteet

Pääkirjastossa voit käyttää internetiä, työskennellä ja tulostaa tietokoneilla, kopioida ja skannata kopiokoneella, hakea kirjaston aineistoa hakupäätteillä, kopioida VHS-videokasetteja DVD-levyille ja käyttää Wi-Fi-yhteyttä.

Tietokoneet

Pääkirjastossa voit käyttää tietokonetta ajanvarauksella puolen tunnin ajan. Tietokoneilla voi tulostaa mustavalkoisia tulosteita, käyttää internetiä ja käyttää tavallisia toimisto-ohjelmistoja, kuten Microsoft Officea (Word, Excel) tai niitä vastaavia OpenOffice-ohjelmia.

Tietokoneilla on myös mahdollisuus lukea päivälehtiä ePress-palvelun avulla. Lisäksi lehtilukusalissa on yksi ePressille tarkoitettu tietokone.

Kirjastossa on ilmainen Wi-Fi-yhteys.

Hakupäätteet

Kirjastossa on tietokoneita, joilla voi hakea aineistoa ja selata kirjaston aineistotietokannassa. Samaa palvelua voit käyttää myös Verkkokirjastossa

Kopiokone

Kopiokoneella voit kopioida mustavalkoista tai värillistä aineistoa sekä skannata. Skannaus lähetetään sähköpostitse käyttäjälle PDF-muodossa.

Kopiointimaksut veloitetaan sivumäärän mukaan. Mustavalkoinen A4-sivu maksaa 20 senttiä/kpl, värillinen A4-sivu 1 euron/kpl ja mustavalkoinen A3-sivu 40 senttiä/kpl. Skannauksesta veloitetaan 50 senttiä/kerta.

Videokasettien kopiointi DVD-levyille

Kirjastossa voit tallentaa videokasettien sisältöä DVD-levyille.

Kirjasto ei myy tyhjiä DVD-levyjä, joten sinun täytyy itse tuoda sopiva tallentava DVD-levy. Laite ottaa vastaan DVD+R (”DVD plus R”) ja DVD-R (”DVD miinus R”) -levyjä.

Kasettien kopiointi vie yhtä paljon aikaa kuin kasetin katsominen.