Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta perustuu lakiin kuntouttavasta työtoiminnasta. Kuntouttava työtoiminta sovitetaan asiakkaan työ- ja toimintakyvyn sekä osaamisen mukaan niin, että se on työkykyä tukevaa ja edistävää. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään pääsääntöisesti 3–6 kuukauden mittaisissa jaksoissa, 1–4 päivää viikossa, vähintään neljä tuntia kerrallaan.

Kuntouttavaa työtoimintaa tuotetaan Loviisan kaupungin yksiköissä ja ostopalveluna. Sotek ry:n kanssa solmittu sopimus astui voimaan maaliskuun alussa 2021, ja toimintaa järjestetään entisen Kuntopajan tiloissa osoitteessa Kirkkokatu 9, 07900 Loviisa.

Kuntouttava työtoiminta kestää 3–24 kuukautta kerrallaan. Toimintapäiviä on 1–4 päivää viikossa, vähintään neljä tuntia päivässä. Kuntouttavan työtoiminnan aikana asiakkaalle maksetaan työmarkkinatuki ja kulukorvaus. Kulukorvaus on yhdeksän euron suuruinen työtoimintapäiviltä. Mahdolliset matkakorvaukset suoritetaan halvimman matkustustavan mukaan.

Kuntouttavaan työtoimintaan voi hakeutua Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun eli TYPin tai aikuissosiaalityön kautta sekä ohjautua TE-palveluista. Toimintaan osallistuvalle tehdään aktivointisuunnitelma yhdessä TE-toimiston asiantuntijan ja sosiaalityöntekijän tai -ohjaajan kanssa yhdessä. Aktivointisuunnitelma sisältää:

  • toimintaan liittyvät odotukset ja toiveet
  • tehtävät
  • toiminnan ajanjakso.

Kuntouttavan työtoiminnan palvelu on tarkoitettu loviisalaisille pitkään työttöminä olleille henkilöille, joilla on vaikeuksia löytää oma paikkansa työmarkkinoilta, tai jotka tarvitsevat työllistymisen tai koulutukseen hakeutumisen tueksi muita erityisiä työllistymisen tukitoimenpiteitä.

Muuta

Loviisan Goodwill®-lahjoituspiste

Lahjoituspiste löytyy osoitteesta Kirkkokatu 9, 07900 Loviisa ja se palvelee maanantaista perjantaihin kello 10–14. Tervetuloa lahjoittamaan sinulle tarpeettomat, hyväkuntoiset vaatteet ja tavarat Goodwilliin! On helppoa tehdä hyvää!