Huhtikuun terveiset!

Lukukausi alkaa olla lopuillaan! Alkamassa on vielä kursseja, mm. espanjan verkkokurssi Ya hablo un poco de espanol. Lasten Taidekoulussa on kesäleirejä tulossa ja ne löytyvät täältä: keramiikkaleiri ja taideleiri.

Tervetuloa Mi-talolle Loviisan kansalaisopiston Piirrän ja maalaan -kurssien Kevätnäyttelyyn 4.–25.4.2024! Paikka on Mi-talo, Brandensteininkatu 21, Loviisa.

Näyttelyn aukioloajat:
– ma 15.4. – ke 17.4. klo 9–15, to 18.4. klo 9–20, ti 23.4. klo 10–18 ja ke 24.4. klo 9–15
Näyttelyssä on esillä piirroksia ja maalauksia Loviisa kansalaisopiston Piirrän ja maalaan -ryhmien taideharrastajilta.


Näyttelyn taiteilijat:

Arla Aaltonen, Sirkku Aho-Pulliainen, Heikki Arola, Virve Dowuona-Hammond, Tuula Hiekkavirta, Gunilla Hällsten, Jenni Marika Hämäläinen, Ritva Koistinen-Armfelt, Miranda Leppänen, Seija Niinimäki, Leena Nilsson, Christian Petas, Kati Soldan ja Maija Virtanen

Näyttelyssä on esillä Jenni Marika Hämäläisen töitä. Tässä hänen tekemänsä esittely näyttelystä:

Piirrän ja maalaan -kurssien Kevätnäyttely

4.– 25.4.2024

Teksti: Jenni Marika Hämäläinen

Piirrän ja maalaan -kursseilla on käsitelty perspektiiviä pakopisteineen, joka on nähtävissä esimerkiksi Heikki Arolan teoksessa. Erilaisia värioppeja on myös opiskeltu ja tehty omista väreistä omat väriympyrät. Näyttelyssä olevat sipuliaiheiset työt on maalattu öljyväreillä, kertamaalauksena. Krokii- eli pikapiirustusta harjoiteltiin hiilellä, siveltimellä ja graffitikynällä. Opettaja Terhi Penttilä toi liikkuvan krokiin malliksi itsensä lisäksi myös koiransa, jota piti sylissään ja kampasi. Krokiissa pitää hahmotella paperille tietyssä ajassa mallina olevan ihmisen tärkeimpiä piirteitä, liikkuvassa krokiissa voi piirtää vaikka päällekkäin.

Kuvassa yksi näyttelyn taiteilijoista, Sirkku Aho-Pulliainen. Taustalla teokset Sateella ja Sillalla (2024).

Sirkku Aho-Pulliainen on opiskellut taidetta opiston kursseilla jo useita vuosia. Hänen teoksiaan on ollut esillä Almintalolla kansalaisopiston vuosijuhlanäyttelyssä. Hän maalaa valokuvien pohjalta kankaalle akryylillä muun muassa teoksessa Sillalla. Vaaleanpunainen iltataivas on siirtynyt hienosti hänen siveltimestään kankaalle. Opettaja Terhi Penttilä muistuttaa miten eriväriset kehykset korostavat maalauksen värimaailmaa. Mustasävyiset kehykset tuovat esiin tummia kohtia. Taiteilija Aho-Pulliainen itse huomasi, että nämä kehykset sopivat Sillalla-teokseen parhaiten väärin päin.” 

Kuvassa yksi näyttelyn taiteilijoista, Heikki Arola. Teokset: vasemmalla ylhäällä Vanhaa Raumaa (2019), sen alla Hamina (2023), oikealla ylhäällä Korinpunoja (2024), sen alla Pitsinvirkkaaja (2024). 

Heikki Arola on käynyt kurssilla viitisen vuotta. Hän oli työreissulla Raumalla ja nappasi kuvan Vanhasta Raumasta raatihuoneineen ja etualla näkyvine luurankopaitaisine mopoilijoineen. Kuva näytti hyvältä, joten Arola päätti maalata siitä vesiväriteoksen vaikkei ollut melkein 30 vuoteen akvarellia käyttänyt. Arolalla on ollut edellisvuonna näyttely kansalaisopiston tiloissa, sillä opiston tiloja voivat kurssilaiset käyttää omien näyttelyiden pitämiseen ilmaiseksi. Myös näyttelyä katsomaan pääsee ilman maksua.

-Jenni Marika Hämäläinen-

Kiitos Jenni Marika mielenkiintoisesta Piirrän ja maalaan -kurssien näyttelyn esittelystä!

Valoisaa kesän odotusta toivottaen,

Anu Tikka-Blomqvist, rehtori, Loviisan kansalaisopisto