Maaliskuun terveiset

Maaliskuu on jo pitkällä. Valon määrä yllättää niin aamuisin kuin iltaisinkin!

Kansalaisopiston kursseilla on ahkeroitu mm. posliininmaalauksen parissa. Tesjoen koulun posliininmaalausryhmässä maalattiin pienillä pensseleillä kauniita käyttöesineitä niin omaan käyttöön kuin lahjaksikin. Ensin mentiin tyhjentämään uuni. Sen uumenista nousi kauniita posliiniesineitä, joista osan työstäminen jatkui lisäten eri tekniikoilla uusia kerroksia esineeseen. Posliinilautanen, jossa on paloauto ja palomies työssään, oli menossa lahjaksi palomiehen ammatista haaveilevalle lapselle. Haluaisinpa nähdä onnellisen lahjan saajan ilmeen! Toista samanlaista lautasta ei vastaan tule – nämä ovat taideteoksia, joihin moni lisää vuosiluvun ja oman nimensä.

Viikonloppukurssi ”Lär dig spinna garn” oli viimeistä paikkaa mukaan täynnä. Opettaja Anne Vickholm oli tuonut kurssilaisten käyttöön aitoa lampaanvillaa. Siinä oli tallella lampaan tuoksu ja myös terveisiä niityltä eli heinää! Karstaaminen sujui karstamyllyllä, ja kehrääminen perinnerukeilla saattoi alkaa. Rukkien hurinaa säesti iloinen puheensorina. Viihtyisänä kurssipaikkana toimi Agricola-talo Pernajassa. Kiitos kuvista Mia!

Kansalaisopiston johtokunta kokoontui 5.3.2024. Asialistalla oli sekä kurssimaksujen korotus, että opetusryhmien koko. Kurssimaksujen korotusta ei valitettavasti voi nyt välttää, kun vapaan sivistystyön valtionosuuksia on leikattu valtakunnallisesti. Kurssihintoihin tulee noin 10 % lisäys. Opetusryhmien minimikoko sen sijaan muuttuu nyt niin, että Loviisan keskustan ulkopuolella viisi osallistujaa kurssilla riittää ryhmän toteutumiseen. Se on hyvä uutinen! Loviisan keskustassa minimikoko on edelleen seitsemän osallistujaa. Lapinjärven ja Pyhtään alueella ryhmän perustamiseen tarvitaan viisi osallistujaa.

Ilmaiset Puutarha-akatemian luennot jatkuvat 4.4.2024 ja 18.4.2024. Lisätietoa tässä: Puutarha-Akatemia

Aurinkoista kevättä!

Anu Tikka-Blomqvist, rehtori, Loviisan kansalaisopisto