Tietoa ja ohjeita

Opiston työvuosi 1.8.2022–31.7.2023

Syyslukukausi 5.9.2022–4.12.2022
Kevätlukukausi 9.1.2023–16.4.2023

Talviloma 20.–26.2.2023 (vko 8)

Pääsiäisloma alkaa kiirastorstaina klo 18.00.

OPINTORYHMÄN KOKO

Loviisassa kokoontuvien ryhmien vähimmäiskoko on 7 opiskelijaa. Lapinjärvellä ja Pyhtäällä kokoontuvien ryhmien sekä verkkokurssien vähimmäiskoko on 5 opiskelijaa.

OPISKELUOIKEUS

Opiston kurssit ovat ensisijaisesti tarkoitettu yli 16-vuotiaille. Jos alle 16-vuotias haluaa osallistua kurssille hänen tulee neuvotella asiasta kurssin opettajan kanssa. Lapsille suunnatut kurssit löytyvät opinto-oppaan erillisestä liitteestä.

OPINTOMAKSUT

Kurssimaksun voi maksaa verkkopankissa tai kurssilainen voi saada laskun. Kurssimaksuja ei makseta takaisin, jos opiskelija itse keskeyttää opintonsa. Ennen kurssin alkua voit myös maksaa Smartum-setelillä (tai sovelluksella), maksukortilla tai käteisellä Lovinfossa. Huom! Kotitalous- ja kielikursseja ei voi maksaa Smartumilla.

MATERIAALIT JA KURSSIKIRJAT

Kurssilaiset hankkivat ensisijaisesti itse materiaalit kurssilla valmistamiinsa töihin. Kurssilaisten tulisi hankkia myös mahdolliset oppikirjat.

ALENNUKSET

UUSI PALJOUSALENNUS

Ostaessasi monta kurssia kerralla voit saada paljousalennusta. Jos ostat kursseja 100 € saat 15% alennusta jne.

Hinta                Alennus

100 €                15%
150 €                20%
200 €                25%
250 €                30%
300 €                35%

SISARALENNUS

Jos useampi lapsi samasta perheestä osallistuu samalle kurssille, maksaa ensimmäinen täyden kurssimaksun ja seuraavat puolet kurssimaksusta. Taiteen perusopetusryhmiin osallistuvat sisarukset saavat alennuksen myös osallistuessaan eri ryhmiin. Mikäli olet oikeutettu alennukseen, tulee kurssille ilmoittautuminen tehdä Lovinfon kautta.

ALENNUKSET TYÖTTÖMILLE  

Työtön työnhakija voi opiskella 100 €:n arvosta ilmaiseksi. Loviisalaiset ja Lapinjärveläiset voivat hakea opintosetelin suoraan Lovinfosta. Pyhtääläiset hakevat opintosetelin Kotkan TE-toimistosta ja toimittavat sen Lovinfoon ennen kurssin alkua.

Alle 16-vuotiaiden lasten vanhemmat, jotka molemmat ovat työttömiä, voivat hakea kirjallisesti vapautusta lapsensa kurssimaksuista (ei koske raaka-aine- ja materiaalimaksuja).

OPINTOSETELIAVUSTUKSET PIENITULOISILLE

Opetushallituksen opintoseteliavustus myönnetään opintojen tukemiseen pienituloisille (bruttotulot korkeintaan 1300 euroa kuukaudessa) perusopetuksen jälkeistä koulutusta vailla oleville, yli 63-vuotiaille ja eläkeläisille, maahanmuuttajille sekä oppimisvaikeuksia kokeville. Avustukseen oikeutettu voi valita yhden kurssin lukuvuoden aikana. Avustus on 100%. Mikäli olet oikeutettu opintoseteliavustukseen, sinun tulee ilmoittautumisen yhteydessä itse kertoa, että haet kurssista opintoseteliavustusta.

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

Kansalaisopisto rekisterinpitäjänä tallentaa opiskelijoidensa henkilötietoja sähköisesti ylläpidettäviin järjestelmiin kurssien hallinnointia ja laskutusta varten. Rekistereistä on laadittu tietosuojaseloste ja se löytyy Loviisan kaupungin kotisivuilta osoitteesta www.loviisa.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/hallinto/tietosuojaselosteet/. Tämän sivun kautta voi myös tehdä rekisteritietojen tarkastuspyynnön ja rekisteritietojen korjausvaatimuksen.

TIEDOTUS JA MUUTOKSET

Opistotarjonnasta, muutoksista ja lisäyksistä sekä opiston tapahtumista tiedotetaan opiston internet- ja Facebook-sivuilla sekä alueen lehdissä. Huomioi että kursseihin voi tulla muutoksia ja päivämäärät voivat siirtyä. Pyrimme tarjoamaan korvaavia tunteja jos opettaja jostain syystä ei voi pitää tuntia suunnitellusti. Yhden kurssikerran poisjäännistä ei kuitenkaan tehdä maksupalautuksia.

TODISTUKSET

Lovinfosta saa pyynnöstä kurssin päätyttyä opiskelutodistuksen veloituksetta. Todistuksen saamisen edellytyksenä on säännöllinen osallistuminen (läsnä 2/3 oppitunneista) opintoryhmän työskentelyyn.

VAKUUTUKSET

Loviisan kaupungilla on tapaturmavakuutus, joka tietyin rajoituksin kattaa opetustilanteessa tapahtuneet tapaturmat. Vakuutus ei kata kurssilaisten töitä. Vahinkotapauksissa saa lisätietoja rehtorilta.

ASIAKASPALAUTE

Ilmoittautumisiin, peruutuksiin ja opintomaksuihin liittyvissä asioissa ota yhteys Lovinfoon, puh. 019 555 555.

Kurssipalaute osoitetaan ensisijaisesti kurssin opettajalle tai vastuualueen päätoimiselle opettajalle.

Yleisissä opiston toimintaa koskevissa asioissa ota yhteys rehtoriin. Palautelomake löytyy myös opiston internetsivuilta. Kurssiarviointilomake lähetetään kurssin loputtua sähköpostitse.

TILAUSKOULUTUS

Tarjoamme tilauskoulutusta yrityksille, julkisyhteisöille ja yhdistyksille. Lisätietoja tilauskoulutuksesta rehtori Merja Sillanpäältä.

JÄRJESTYS JA VIIHTYVYYS

Hyvä opiskeluilmapiiri on kursseilla tärkeä ja kaikki ovat tervetulleita kursseille. Olethan mukana luomassa turvallista ja kannustavaa oppimisympäristöä kursseillamme.

KAKSIKIELISYYS

Kaksikielisillä kursseilla ensisijainen opetuskieli on opettajan äidinkieli, mutta ohjausta annetaan molemmilla kielillä ja kirjallisia materiaaleja pyritään tarjoamaan kahdella kielellä.

ETÄOPETUKSEEN SIIRTYMINEN

Tarvittaessa monella kurssilla on etäopetusvaraus. Opettajat informoivat tästä kurssikohtaisesti.