Tietoa ja ohjeita

  • Opiston lukuvuosi 1.8.2024–31.7.2025
  • Syyslukukausi 2.9.2024–1.12.2024
  • Kevätlukukausi 7.1.2025–13.4.2025
  • Talviloma 17.–23.2.2025 (vko 8)
  • Pääsiäisloma alkaa kiirastorstaina klo 18.00.

Opintoryhmän koko

Kurssien vähimmäisosallistujamäärä on seitsemän Loviisan keskustassa. Loviisan keskustan ulkopuolella olevilla alueilla sekä Lapinjärvellä, Pyhtäällä ja verkkokursseilla vähimmäisosallistujamäärä on viisi.

Opiskeluoikeus

Opiston kurssit ovat ensisijaisesti tarkoitettu yli 16-vuotiaille. Jos alle 16-vuotias haluaa osallistua aikuisten kurssille, tulee huoltajan neuvotella asiasta kurssin opettajan kanssa.

Opintomaksut

Kurssimaksun voi maksaa verkkopankissa tai kurssilainen voi saada laskun. Kurssimaksuja ei makseta takaisin, jos opiskelija itse keskeyttää opintonsa. Ennen kurssin alkua voit myös maksaa Smartum, Edenred ja Epassi-setelillä (tai sovelluksella), maksukortilla tai käteisellä Lovinfossa. Huom! Tarkistathan virikesetelien käyttösäännöt niiden palveluntarjoajilta. Kotitalous- ja kielikursseja ei voi maksaa virikeseteleillä eikä virikesetelillä maksetusta kurssista tehdä maksupalautuksia.

Materiaalit ja kurssikirjat

Kurssilaiset hankkivat ensisijaisesti itse materiaalit kurssilla valmistamiinsa töihin. Kurssilaisten tulisi hankkia myös mahdolliset oppikirjat.

Alennukset

Sisaralennus

Jos useampi lapsi samasta perheestä osallistuu samalle kurssille, maksaa ensimmäinen täyden kurssimaksun ja seuraavat puolet kurssimaksusta. Taiteen perusopetusryhmiin osallistuvat sisarukset saavat alennuksen myös osallistuessaan eri ryhmiin. Mikäli olet oikeutettu alennukseen, tulee kurssille ilmoittautuminen tehdä Lovinfon kautta.

Alennukset työttömille

Työtön työnhakija voi opiskella 100 €:n arvosta ilmaiseksi. Alennusta voi hakea Lovinfosta ilmoittautumisen yhteydessä, mukaan TE-keskuksen todistus työttömyydestä.

Alle 16-vuotiaiden lasten vanhemmat, jotka molemmat ovat työttömiä, voivat hakea kirjallisesti vapautusta lapsensa kurssimaksuista (ei koske raaka-aine- ja materiaalimaksuja).

Opintoseteliavustukset pienituloisille

Opetushallituksen opintoseteliavustus myönnetään opintojen tukemiseen pienituloisille (bruttotulot korkeintaan 1300 euroa kuukaudessa) perusopetuksen jälkeistä koulutusta vailla oleville, yli 63-vuotiaille ja eläkeläisille, maahanmuuttajille sekä oppimisvaikeuksia kokeville. Avustukseen oikeutettu voi valita yhden kurssin lukuvuoden aikana. Avustus on 100%. Mikäli olet oikeutettu opintoseteliavustukseen, sinun tulee ilmoittautumisen yhteydessä itse kertoa, että haet kurssista opintoseteliavustusta. Ilmoittautuminen Lovinfossa, ei netin kautta. Opintoseteliavustusten määrä on rajallinen.

Henkilötietojen käsittely

Kansalaisopisto rekisterinpitäjänä tallentaa opiskelijoidensa henkilötietoja sähköisesti ylläpidettäviin järjestelmiin kurssien hallinnointia ja laskutusta varten. Rekistereistä on laadittu tietosuojaseloste ja se löytyy Loviisan kaupungin kotisivuilta osoitteesta www.loviisa.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/hallinto/tietosuojaselosteet. Tämän sivun kautta voi myös tehdä rekisteritietojen tarkastuspyynnön ja rekisteritietojen korjausvaatimuksen.

Tiedotus ja muutokset

Opistotarjonnasta, muutoksista ja lisäyksistä sekä opiston tapahtumista tiedotetaan opiston internet- ja Facebook-sivuilla sekä alueen lehdissä. Huomioi että kursseihin voi tulla muutoksia ja päivämäärät voivat siirtyä. Pyrimme tarjoamaan korvaavia tunteja, jos opettaja jostain syystä ei voi pitää tuntia suunnitellusti. Koko lukuvuoden kestävillä kursseilla yhden kurssikerran poisjäämistä ei kuitenkaan korvata ja alle kymmenen euron maksupalautuksia ei tehdä. 

Todistukset

Opistosihteeriltä (lovmi@loviisa.fi) saa pyynnöstä kurssin päätyttyä opiskelutodistuksen veloituksetta. Todistuksen saamisen edellytyksenä on säännöllinen osallistuminen (läsnä 2/3 oppitunneista) opintoryhmän työskentelyyn.

Vakuutukset

Loviisan kaupungilla on tapaturmavakuutus, joka tietyin rajoituksin kattaa opetustilanteessa tapahtuneet tapaturmat. Vakuutus ei kata kurssilaisten töitä. Vahinkotapauksissa saa lisätietoja rehtorilta.

Asiakaspalaute

Jos haluat ilmoittautua tai peruttaa ilmoittautumisen kurssille ota yhteyttä Lovinfoon, opintomaksuihin liittyvissä asioissa ota yhteys opistosihteeriin, puh 040 620 3833.

Kurssipalaute osoitetaan ensisijaisesti kurssin opettajalle tai vastuualueen päätoimiselle opettajalle.

Yleisissä opiston toimintaa koskevissa asioissa ota yhteys rehtoriin. Palautelomake löytyy myös opiston internetsivuilta. Kurssiarviointilomake lähetetään kurssin loputtua sähköpostitse.

Tilauskoulutus

Tarjoamme tilauskoulutusta yrityksille, julkisyhteisöille ja yhdistyksille. Lisätietoja tilauskoulutuksesta rehtorilta.

Järjestys ja viihtyvyys

Hyvä opiskeluilmapiiri on kursseilla tärkeä ja kaikki ovat tervetulleita kursseille. Olethan mukana luomassa turvallista ja kannustavaa oppimisympäristöä kursseillamme. Johtokunnan hyväksymät järjestyssäännöt löytyvät esitteen lopusta.

Esteettömyys

Kaikki tilamme eivät valitettavasti ole esteettömiä ja tilat asettavat rajoituksia opetusryhmän koolle. Olet tervetullut kurssille myös avustajan kanssa. Otathan silloin yhteyttä opistosihteeriin hyvissä ajoin ennen kurssin alkua niin voimme tarkistaa tilan soveltuvuuden.  

Kaksikielisyys

Kaksikielisillä kursseilla ensisijainen opetuskieli on opettajan äidinkieli, mutta ohjausta annetaan molemmilla kielillä ja kirjallisia materiaaleja pyritään tarjoamaan kahdella kielellä.