Sommarhälsningar från Lovmi!

Vårterminens kurser har avslutats den ena efter den andra. Det finns konstläger för barn kvar i Pyttis och Lappträsk. Länk till konstlägren: Konstläger för barn

Medborgarinstitutet ordnar också en sommarkurs sommaren 2024. Asahi Hälsorörelse kommer att äga rum utomhus i Lovisa skärgård: Länk till kursen

När sommaren närmade sig samlades timlärarna till vårkaffe. Vi uppvaktade med blombuketter lärarna som undervisat i institutet under lång tid. Vi fick njuta av underbara uppträdanden av gitarrkursen och danskursen. Tack till Jeanet, lärare i danskursen, och Column, lärare i gitarrgruppen samt till alla elever för era fina uppträdanden!

Lärarna har slutfört kursplaneringen för läsåret 2024-2025. Det nya kursutbudet är mångsidigt och innehåller en hel del nyheter! Det nya läsåret kommer också att innebära festligheter, eftersom den 1.1.2025 blir det 5 år sedan sammanslagningen av Lovisa medborgarinstitut och Valkon kansalaisopisto. Vårt nya tvåspråkiga institut Lovmi fyller alltså 5 år, och det ska vi fira!

Kursbroschyren publiceras i augusti och distribueras till hemmen per post. Kursprogrammet publiceras på Lovmis hemsida den 1.7.2024. Anmälan till kurserna börjar torsdagen den 15.8.2024 kl. 15.00. Du kan anmäla dig genom att ringa Lovinfo, tel. 019 555 555. Du kan också anmäla dig via Lovmis webbutik. Vi tar också emot anmälningar på plats i Lovinfo från kl. 15.00.

Under sommaren kan man bekanta sig i Lovisa medborgarinstitutets hantverksutställning i Lovisa huvudbibliotek (Drottningsgatan 3). På utställningen visas skickligt hantverk som tillverkats under kurserna. Det finns arbeten från flera grupper. Välkommen på besök! Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider. De exakta öppettiderna hittar du i Lovisa evenemangskalender i informationen om detta evenemang.

Tack för det gångna läsåret till er alla som på ett eller annat sätt har deltagit i institutets verksamhet!

Jag önskar er alla en solig och skön sommar!

Anu Tikka-Blomqvist, rektor, Lovisa medborgarinstitut